Megszüntette a MÁV az 50%-os jegyárat a levelezős diákoknak?
Közben megtaláltam... remek, mondhatom...
"Ha már elmúltam 25 éves, akkor nem jár a kedvezmény diákigazolvány ellenében sem?
Azok, akik már betöltötték a 25. életévüket, már diákigazolvánnyal együtt sem utazhatnak félárú menetjeggyel. Fontos azonban, hogy a nappali vagy esti diákigazolvánnyal rendelkezők továbbra is jogosultak a kedvezményes bérletekkel való utazásra."
Önmagában diákjegy szűnt meg. 14 év alatt ingyenes, 14-25 évig félárú, afelett teljesárú.
Nyilván kellemetlen pont kicsúszni ebből, de a diákok között valószínűleg kisebbségben vagy azzal, hogy neked drágább lett mostantól az utazás.
Talán a napijegyekkel nyerhetsz valamit, de nem biztos.
25 év felett viszont a nappalis és az estis diákok vehetnek havi országbérletet, ami kb. 3-4 db sima 50%-os jegy árának felel meg, a levelezős viszont nem vehet havi országbérletet...
Pontosan emiatt legalább a levelezősöknek miért nem hagyták meg az Egyetem és a lakóhely közötti 50%-os jegyváltást? Vagy akkor a levelezősök is miért nem vehetnek 25 év felett havi országbérletet?
Ez az egész rohadtul nem fair!
4, én levelezőn tanulok egyetemen, a csoporttársaim között nincs 25 év alatti...
Jellemzően azok tanulnak levelezőn, akik teljes állásban dolgoznak, és az adójukból most még MAri néni Boródri kutyája is ingyen utazik, csak éppen a mi kedvezményünk közben megszűnt.
Nekem Zeg-Bp között eddig kb 5e volt IC-n, helyjeggyel, ez most több, mint a duplája lesz, mert 5e a Mo24, és ugye péntek reggel megyek, szombat du jövök, kettő kell... Plusz ha normális helyet akarok, két helyjegy, meg IC pótjegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!