Ha fázisceruzát érintenék a vasúti felsővezetékhez akkor is agyoncsapna az áram?
Figyelt kérdés
Számítana valamit, hogy fázisceruzával érintem meg vagy olyan lenne, mint ha puszta kézzel nyúlnék hozzá?2023. dec. 18. 22:48
1/28 anonim válasza:
Ha a tested földelve van, akkor agyonvágna.
25 kV van a felsővezetékben Magyarországon, a fázosceruzák párszáz voltra vannak tervezve.
3/28 anonim válasza:
Nem kéne hozzáérintened, konkrétan a 25kv már azelőtt bőven áthúzna mielőtt a közelébe érnél vele. Szerinted mikor a hírekben van, hogy felmásznak a vasúti kocsikra aztán csatt, azok direkt megtapogatják a felsővezetéket?
4/28 anonim válasza:
Villamosnál, HÉV-nél túlélheted, mert az csak 600 V vagy mennyi.
Nagyvasúton tuti halál.
5/28 anonim válasza:
Gondolod hogy ennyivel eltántoríthatod attól hogy ő is felmásszon és lecsekolja hogy ez valóban így van-e?
6/28 anonim válasza:
Én megpróbáltam, ha meg hát megy. :D
9/28 anonim válasza:
"25kv már azelőtt bőven áthúzna mielőtt a közelébe érnél vele"
Ez nem igaz. De azért az ilyen játékokat inkább valamelyik egyetem nagyfesz. laborjában kéne játszani. Esetleg az Elektrotechnika múzeumban (bár azt hiszem az bezárt vagy mi...)
10/28 anonim válasza:
Szénné égnél a fázisceruzával együtt. A felsővezetékben kb százszor akkora feszültség van mint amekkorára a fázisceruzákat tervezték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!