Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Debrecenből a Tisza-tóhoz...

Debrecenből a Tisza-tóhoz miért olyan vonatokat indít a MÁV amin összesen 2 (azaz kettő) darab kerékpárhely van?

Figyelt kérdés
Az meglepő a MÁV számára, hogy a Tisza-tóhoz bringázni mennek az emberek? Lehet hét közben elég a 2 kerékpárhely is, de hétvégéken hogy gondolják ezt?

2023. szept. 17. 21:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

#10 Vannak kerékpárszállító vagonok, Balaton felé rendszeresen láttam.

De ja, közszférában mostanában az a fontos, hogy szépítgessék a várakat az uraságoknak.

2023. szept. 18. 00:22
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az ok egyszerű: csak dízel jöhet szóba, abból nagyjából a Bz, az Usgyi, a Desiro és a Csörgő jön egész évben szóba. Bz ugye nincs elég, Dezsők a Dunántúlon esnek-kelnek, a Csörgők pedig roppant korosak és nem túl megbízhatóak. Marad a Tégla, azon meg annyi bringás hely van, amennyi.
2023. szept. 18. 03:16
 13/19 anonim ***** válasza:
76%
"ha van kerékpárjegyed, akkor nyilván nem tehet mást a kaller, minthogy felenged akkor is, ha már betelt a 2 darab kerékpár hely" - de, megteheti, hogy nem enged fel.
2023. szept. 18. 06:12
 14/19 anonim ***** válasza:
24%

13 - " megteheti, hogy nem enged fel."

Miért vállalná ezt a konfliktust? Annyira nem fizetik jól őket.

Nem hiányzik a MÁV-nak a sajtó...

2023. szept. 18. 10:04
 15/19 anonim ***** válasza:
54%
Ha tömve van egy vonat, akkor az a kisebb konfliktus, hogy a harmadik kerékpárost már nem engedi felszállni. Ha az egész vonaton csak a két biciklista és a kerékpárjaik vannak, nyilván más a helyzet, de a lényeg, hogy ez a döntés - hogy felengedi-e - a kalauz kezében van.
2023. szept. 18. 10:46
 16/19 anonim ***** válasza:
77%

Tudom, nem egészen ez volt a kérdés, de menj másfelé bringázni. Debrecenből kiváló lehetőségeid vannak, egy csomó jó útvonal érhető el max. két óra vonatozással, ahol szállíthatod is a bringád. Bükk, Zemplén, Nyiregy, Románia, Szatmári-síkság, akár Budapest.

Én a fővárosban élek és hasonló okok miatt kerülöm az összes népszerű helyre menő (pl. Dunakanyar, Balaton) vonatot. Ezekre legfeljebb decemberben, januárban váltok jegyet, vagy vonat kiiktatásával, kizárólag bringával megyek arra.

2023. szept. 20. 14:53
 17/19 A kérdező kommentje:
16-os én nem fűznék olyan szép reményeket ahhoz, hogy más úticélokat jobban kiszolgál a MÁV.
2023. szept. 20. 18:05
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

#17 Én a környéken a Kör IC-n (Nyugati-Nyíregyháza-Keleti vagy fordítva) és a nagykereki vonaton szállítottam bringát.

Előbbiben modern IC+ kocsik vannak, ahol 7 bringa is elfér (jellemzően nincs tele), utóbbin pedig Uzsgyi, azon a vonalon általában a két kerékpáros hely is bőven elég.

2023. szept. 20. 18:19
 19/19 NTBS ***** válasza:

Nincs már szezon.

Nincs gép.

2023. szept. 21. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!