Mennyire hatódik meg a jegyellenőr, hogyha nincs nálam bérlet mert előző nap lejárt de megmutatom neki azt hogy van nálam 16 darab lejárt bérlet minden hónaphoz egy, amiket eddig használtam?
1: De a szentendrei héven (én nap mint nap járok erre mint utas), aki jegyet vetet, az nem ellenőr, hanem a vonatvezető, vagy vezető jegyvizsgáló.
Nála van jegykészlet, sőt kiegészítő jegykészlet is, így ha teszem fel Pannóniatelepen szállsz fel, és Pomázig mész, akkor csak arra a távra vetet jegyet, ami ha jól emlékszem, lényegesen olcsóbb mint a teljes vonaljegy. Az a lényeg, olyan megállót kell megjelölni felszállási helyként, ahol nincs automata vagy élőszemélyzetes pénztár.
Ha "valódi" ellenőr jön, Bp-en belül, akkor még mindig van egy olyan lehetőség, hogy párezer forintért x napon belül be lehet mutatni az Akácfa utcában az érvényes bérletet. (Nem tudom, él-e még ez a dolog: 17 éve buszt vezetek, így nekem egész éves, ingyenes bérletem van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!