Mennyire hatódik meg a jegyellenőr, hogyha nincs nálam bérlet mert előző nap lejárt de megmutatom neki azt hogy van nálam 16 darab lejárt bérlet minden hónaphoz egy, amiket eddig használtam?
#12:
Semmivel nem másabb. Mindkét esetben úgy próbál meg igénybe venni szolgáltatást, hogy azért nem fizet.
Csak valamiért az természetes, hogy a boltban fizetni kell, az pedig bocsànatos bűn, ha a közlekedésben esetenként elmarad a fizetés. Ez a tipikus magyaros összekacsintás.
Ez le is jön a kommentedből.
#13 Kifejezetten ELFELEJTETT bérletvásárlásról írtam. Irigylek mindenkit, aki, soha, semmit nem felejtett el.
#12 voltam.
Ok, akkor kifejezetten ELFELEJT fizetni a pénztárnàl a Sparban, bszki. Csak hogy értsed.
Csűrhetjük-csavarhatjuk, míg a boltban rosszallóan néznél egy ilyen próbálkozásra, addig a tömegközlekedésen összekacsintasz vele, mert az természetes, hogy ott ELFELEJTI.
Ha ennyire feledékeny, àllítson be emlékeztetőt a telefonjára. Persze csak ha azt nem felejti el…
#16:
De úgy teszünk, mert pontosan ugyanolyan.
De csak a kedvedért: akkor gondold újra az egészet egy vonaljegy árának megfelelő csoki fizetés nèlküli kitolásàval. Mondván elfelejtette hogy fizetni kell…
Ott is hamar ügyet csinàlnak belőle, pedig csak 3-400 ft. “Csak”.
#16-17 Szerintem zárjátok le, két malomban őröltök.
#17-nek van igaza: kötelet mindenkinek, aki elfelejt bérletet venni.
#18: Lennél kedves megmutatni, hol írtam, hogy a bliccelő kötelet érdemes? Én arra utalgatok folyamatosan, hogy botor dolog következetesen felmenteni azt, aki a tömegközlekedésben nem fizet, mert minden más boltban alap, elfogadott norma, hogy a pénztárnál fizetünk az igénybe vett szolgáltatásért...
#19: Még mindig nem kívánod felfogni, hogy nincsen "véletlen". Vagy ha van, akkor a Sparban ugyanúgy próbáljon meg "véletlenül" fizetés nélkül távozni. És ha elkapják a biztonságiak, netán rendőrt is hívnak, mert olyanjuk van, magyarázza meg nekik, hogy mindez csak "véletlen" volt, és a feledékenysége számlájára írható, hogy fizetés nélkül próbált meg távozni.
Ismétlem, a probléma ott van, hogy bár minden más szolgáltatásnál elfogadott norma az, hogy fizetni kell érte, a tömegközlekedés valamiért mégis úgy él a fejekben, hogy ott bőségesen belefér az, ha valaki valami okból nem fizet. És elbújtatjuk valami hülye magyarázat mögé: "véletlen" "feledékeny" stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!