Mi a véleményetek a buszsofőr szakmáról?
Kényelmes nobrainer munka és nem is fizet rosszul, persze azért van felelősség is.
#2: Így menő, ha valakinek amolyan hobbi és van mellette egy rendes munkája.
Aki heti 40-50+ órában nyomja, az a monotonitástól szerintem leépül szellemileg.
Számomra olyan, mint az összes többi vezetéssel kapcsolatos szakma, vonat, kamion, taxi. Relatív normálisan keresel vele, viszont ha nem szereted alapból akkor csak monoton nyűg lesz az egész.
Mondjuk egy 7-es buszon ami mindig tömött, tele mindenféle állattal, egész nap a kutya nem szól hozzád, ha hozzád is szól mintha kutyával beszélne. Nagy a forgalom, kis helyeken kell manőverezni. Szerintem idegölő lehet.
Vidéken fokkal nyugisabb a helyzet, ott mondjuk attól őrülnék meg, hogy van összesen 2-3 utas / forduló azok is a megszokott arcok. Ha új embert látsz a buszon akkor 2 hétig az lesz a téma, hogy új ember volt a buszon. És napjában lepörgeted többször ugyanazt az útvonalat.
Én csodálom őket, sosem bírnék egy ilyen nagy "döggel", amiket vezetnek. A többségük jól vezet.
Más felől ez a munka annak való akinek átlag feletti a stressz-tűrése, mind utasok felől, mind a többi közlekedő részéről. Azért 40x végigmenni azonos útvonalon egy nap alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!