Kedves utasok! Mit gondoltok a budapesti tömegközlekedésben, a nagy utasforgalmat lebonyolító buszjáratokon bevezetett hétvégi elsőajtós felszállási rendről?
Nekem, és sok más kollégámnak is nagyon megterhelő ezzel foglalkozni.
Nagyon összetett feladat buszt vezetni. Nekem erre annyira nincs kapacitásom munka közben, hogy nem is figyelek arra, hogy ki-mit mutat…
Sőt kifejezetten kellemetlen érzés ezt kötelezően erőltetni veletek.
…Sokan kezdünk ettől nagyon kimerülni.
Hát, ha minden kollegád ugyanígy sz*rik bele, akkor tényleg nincs értelme.
De alapvetően az utasközönség szűrése lenne a haszna, hogy ne a szaroshugyos csöves után kelljen leülni.
Szerintem semmi értelme nincs ez csak egy látszat intézkedés haszna kb semmi.
1. lassítja a le-fel szállást
2. lassítja a menetidőt
3. így a busz tovább feltartja a közúti forgalmat ahol nincs buszöböl
4. telefonos bérletbeolvasók is hosszú percekig fotózzák a QR kódot mire történik valami. vagy mondja hogy bocsika nincs netem, lefagyott stb.
5. minden megállóra jut egy nyugdíjasak aki fel van háborodva hogy neki mutatni kell hogy nyugdíjas, mert a homlokára van rá írva hogy az.
6. aki akarna venni buszjegyet annak 90%-ban 5000Ft és nagyobb címlete van, megint ezzel megy el az idő.
7. már ha van buszjegy mert általában az sincs.
8. azok a retinensek utasok aki miatt bevezették az elsőajtót azok többsége ingyen utazik valamilyen jogcímen.
9. némelyik hajléktalannak, ápolatlan, kellemetlen testszaggal megáldott és kinéző személynek szintén többségének van bérlete tehát jogszerűen veszi igénybe.
10. buszsofőr az buszt vezet, nem kidobó és mivel nem hatósági személy (rendőr) így nem intézkedhet, sőt ha megtenné fel jelentenék rágalmazásért, így mire kiér a rendőr addig megint feltartja a forgalmat a balhézó utas emiatt kiesik egy járat és sose érünk a célunkhoz.
+1. mivel ezek a plusz terhek plusz stressforrást jelent a buszsofőrnek kíváncsi lennék hogy ez közlekedésbiztonságilag mennyire helytálló, csak azért mert így meg tudják spórolni az ellenőr bérét akinek ez a szakmája...
szóval szerintem ez csak újabb szívatása minden tömegközlekedő félnek csak azért hogy a lógósok valamennyire visszaszoruljanak de cserébe lehet hogy a fizető utas meg azt mondja hogy menjen a fene tömegközlekedéssel megyek inkább autóval mert nekem ez nem éri meg. (bevétel kiesés úfent) A rendőrökkel együtt razziázó ellenőröknek több értelmét látom mert akkor már egyből tudnak intézkedni is, ez vissza tartó erő lehet a rendetlenkedőknek. Vagy fizessék az adónkból a tömegközlekedést mint minden közszolgáltatást és akkor mindenki boldogan utazhanta "ingyen" és nem kéne egymást szívatni. :D
🌳ság
A buszvezetőnek valóban megterhelő plusz feladat és veszélyes is lehet.
A felszállást lassítja, kellemetlen, kényelmetlen.
Olyan lassan vánszorog a többség felszállás után, hogy megalszik a szájában a tej, plusz megáll a 🐑 a busz elejében.
Hátulról lenne praktikus feltölteni a buszt, mind az ülőhelyeket, mind az állóhelyeket.
Plusz jó lenne fegyelmezetten sorban állni, hogy aki előbb volt ott, annak legyen kisebb telítettségnél biztosabb ülőhelye, nagyobb telítettségnél egyáltalán biztosabb helye.
Az, hogy az egyik 🐑 a buszmegálló-oszloptól 20 méterre emerre áll, a másik 15 méterre amarra, majd tolakodás, a legkésőbb érkező száll először, a 10 perce ott levő utoljára, nem pálya.
Ami nekem igenis bosszantó, hogy megvannak a járműveken a jellemzően kevésbé telített, kényelmesebb részek, összajtózásnál simán odalibben az ember, elsőajtózásnál nem tud (már csak azért se, mert mindenki megáll a második ajtóval szemben és az első-második ajtó között).
Amúgy pszichológiailag se értem, miért nem gondolkoznak az emberek, miért nem gondolják végig, hogyan lenne gördülékenyebb.
Bezzeg a piros lámpát nincs türelmük végigvárni, pedig ott hatvanfelé kell nézniük, hogy merről jöhet még autó, kerékpár....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!