Kedves utasok! Mit gondoltok a budapesti tömegközlekedésben, a nagy utasforgalmat lebonyolító buszjáratokon bevezetett hétvégi elsőajtós felszállási rendről?
Nekem, és sok más kollégámnak is nagyon megterhelő ezzel foglalkozni.
Nagyon összetett feladat buszt vezetni. Nekem erre annyira nincs kapacitásom munka közben, hogy nem is figyelek arra, hogy ki-mit mutat…
Sőt kifejezetten kellemetlen érzés ezt kötelezően erőltetni veletek.
…Sokan kezdünk ettől nagyon kimerülni.
Én olyan öreg vagyok, hogy gyermekkoromban minden járművön volt kalauz. a buszokon hátul ült, a villamosokon meg ment végig, hasonlóan mint most a vonatokon.
A forgalom növekedése, a nem túl kellemes munka miatt szüntették meg, nem tudom.
A bliccelés világjelenség, tehetősebb országokban is van. Az aránya nem tudom mekkora nálunk. Utazó ellenőrzés a csúcsidőszakokban embertelen rájuk nézve. De a legnagyobb esély is akkor van a lógásra. A kiművelt emberek meg tudják, hogy felszállás előtt még, leszállás után már nem kell számot adniuk a viteldíj megfizetéséről.
Ami a vezetőket illeti: semmiesetre sem támogatom. Utasként figyelem a kollégáid. Busz- és villamosvezetőket is. Én három nap alatt kikészülnék. Az Örsön pl. minden nap látok olyant, aki szerint jó ötlet megvívni a villamossal. Vagy a Kőbányai úton. Leborít jobbra, közvetlenül a szerelvény elé.
A maguk alá hugyozó és más kellemes utasokról nem is beszélve.
Ami nagyon zavar a rendszerben, az az összevisszaság. Állsz a megállóban. Ez első ajtós, az nem. Kettős megálló. Két jármű érkezik be. elindulok hátra. De nem vesz fel, előre megy. Lassan érek vissza elmegy. a következő meg nyit hátul, és nem áll meg még egyszer (jó, kicsit eltértem).
Meg nem első ajtós, de hétvégén igen.
Megint kicsit elkalandozok: az egyiken felszálláskor gombot kell nyomnom, a másikon nem. És olyan is van, hogy járatszám azonos. Járműtípus azonos, mégsem egyformán működik.
73-as troli fix elsőajtós, a 70-es, 76-os trolikon tegnap este vezették be az elsőajtós felszállást, ami péntek este 8-tól vasárnapig szól, meg még néhány buszjáratra is kiterjesztették.
A 72-es troli csak részlegesen elsőajtós, ugyanis egy bizonyos szakaszig elsőajtós, utána bármelyik ajtónál fel lehet szállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!