Éretségi nélkül van esélyem mozdonyvezetői állást betölteni?
Mindenképpen fel fogom hívni a MÁV ot nyilván de a honlapon fel volt tüntetve az éretségi mint követelmény. Na 34 évesen elég sok munkahelyen kellet mint "alap követelmény" de mégis felvettek nélküle.
Ahol eddig dolgoztam az majdnem mind magáncég volt, van olyan szabály ami követeli ezt mondjuk egy állami cégnél?
Hogy csak egy példát mondjak: Szerevcsejáték zrt (terminálkezelői)
2 féle van: 1 amikor kispistánál dolgozol a 2korsó kocsmába mint lottozós vagy 2 amikor maga a ZRT keres munkaválalókat és szponzorációban elvégezheted náluk a képzést ingyen és utána kirendelnek egy "hivatalos" lottozóba dolgozni. Na a Szerencsejatek zrt nél nagyon alap követelmény az éretségi mégis felhívtak és közölték hogy felvételt nyertem a képzésre és sikeres viszga esetén munkát is adnak.
Szívesen megtanulnám és végezném is a jövőben ezt a szakmát és azt is tudom mennyire bemagolós, és azt is hogy mennyire emberhiány van a szakmában. Érdemes megpróbálni, vagy állami szabály tíltja hogy hogy éretségi nélkül felvegyenek ?
#20:
De hát ő konkrétan leírta, hogy egy lepukkant dohányos/kisüstivel napot indító teherfordás akar lenni.
Kell érettségi, feleslegesen jelentkezel, de amúgy ha nem ez az álmod és nem érdekel a vasút akkor én elengedném, mert nem feltétlen biztos, hogy szeretni fogod.
Illetve írtad, hogy a gyerekeddel akarsz többet lenni illetve jó a fizetés. Na már most bruttó 800.000 forint akár egy kicsivel több is elérhető, viszont ez csak havi 200-220órákkal (plusz ünnepnapi munkával stb) érhető el. Túlórád lesz, mert ember nincs munka pedig van. Nem feltétlen mondanám család barát helynek. Ezekkel mindenképpen számolj.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!