Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Éretségi nélkül van esélyem...

Éretségi nélkül van esélyem mozdonyvezetői állást betölteni?

Figyelt kérdés

Mindenképpen fel fogom hívni a MÁV ot nyilván de a honlapon fel volt tüntetve az éretségi mint követelmény. Na 34 évesen elég sok munkahelyen kellet mint "alap követelmény" de mégis felvettek nélküle.

Ahol eddig dolgoztam az majdnem mind magáncég volt, van olyan szabály ami követeli ezt mondjuk egy állami cégnél?

Hogy csak egy példát mondjak: Szerevcsejáték zrt (terminálkezelői)

2 féle van: 1 amikor kispistánál dolgozol a 2korsó kocsmába mint lottozós vagy 2 amikor maga a ZRT keres munkaválalókat és szponzorációban elvégezheted náluk a képzést ingyen és utána kirendelnek egy "hivatalos" lottozóba dolgozni. Na a Szerencsejatek zrt nél nagyon alap követelmény az éretségi mégis felhívtak és közölték hogy felvételt nyertem a képzésre és sikeres viszga esetén munkát is adnak.

Szívesen megtanulnám és végezném is a jövőben ezt a szakmát és azt is tudom mennyire bemagolós, és azt is hogy mennyire emberhiány van a szakmában. Érdemes megpróbálni, vagy állami szabály tíltja hogy hogy éretségi nélkül felvegyenek ?

2023. aug. 27. 01:44
1 2 3
 1/22 Justinianus ***** válasza:
92%

Nincs esélyed. Annyira azért még nincs nagy emberhiány.

Ez azért nem lottózó vagy kocsma.

2023. aug. 27. 02:51
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi erővel tegyél le pár év alatt estin egy érettségit...
2023. aug. 27. 03:36
 3/22 anonim ***** válasza:
87%
Azért egy utasszállító vasúti szerelvény vezetését ne hasonlítsd már össze egy Tippmix kiadásával.
2023. aug. 27. 05:43
 4/22 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem az életkorod miatt is kicsi az esélyed.
2023. aug. 27. 07:19
 5/22 anonim ***** válasza:
89%
Abból kiindulva, hogy néhány éve még a BKV-hoz is kellett a villamosvezetői pozícióra való jelentkezéshez, most meg már elég a 8 általános…lesz még esélyed mozdonyt vezetni érettségi nélkül, kérdés, hogy mikor.
2023. aug. 27. 07:41
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Jelen pillanatban kell az érettségi. Hogy ezen változtatnak az majd kiderül.
2023. aug. 27. 08:10
 7/22 anonim ***** válasza:
83%
Most vagy 34. Mennyi idő a tanfolyam? 18-22 hónap? Engedjük el az érettségit. Miért téged vennének fel, ha van fiatal is? Van valamilyen műszaki végzettséged?
2023. aug. 27. 08:14
 8/22 anonim ***** válasza:
88%

Amikor voltam akkor volt 40+-os, és felvették.

Az élezkor nem követelmény.

2023. aug. 27. 08:29
 9/22 A kérdező kommentje:

3#

Nem hasolítottam össze de mond már el nekem kérlek ha ilyen okos vagy hogy mégis mit tanítanak, és éretségi után mégis mivel lesz több esélyem egy személyszállító vagy cargo vonatot vezetni mint mondjuk nélküle?

Ha jól tudom akkor ez nincs benne a középiskolai tananyagba "hogy hogyan vezess egy vonatot alap fok" :) és a kb 18 hónap alatt brutális mennyiségű oktatáson kell részt venni hogy egyáltalán le tudjál vizsgázni ha tényleg tanultál/megtanultad...

c shark programozni is autodidakta módon meg lehet tanulni mégis főiskolai végzetséget kérnek kb minden multihoz? Még ilyet.... Mert az hogy orvosi diploma kell egy szakirányú elhelyezkedéshez azt el tudom fogadni de ez egy picit azért más, a főiskolás vagy éretségis pontosan ugyan olyan hülyén fog beülni első órára mint az olvasni és írni tudó lakatos roland a 7 osztályával.

2023. aug. 27. 12:57
 10/22 anonim ***** válasza:
96%

Bár nem nekem címezted, de szívesen válaszolok a Te stílusodba.

Mondjuk azért, mert a képzés érettségire alapuló képzés. Nyilván okos vagy, és tudod, hogy ez mit jelent így ezt nem magyarázom.

Valamint a 9# hozzászolásod pontosan be is mutatja, hogy Neked miért is kellene egy érettségi.

+ a vasúti dolgozók követelményét nem a vasút határozza meg, hanem rendeletileg van szabályozva.

És akkor egy személyes megjegyzés: ne is ugorj neki, ha véletlen leérettségiznél, vagy eltörölnék, mert a közlekedés pszichológus úgy is ki fog szórni, és igen ezt biztlsra mondom a #9 megnyilvánulásod alapján.

2023. aug. 27. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!