Milyen ma HÉV járművezetőként dolgozni?
"Gondolom egyszerűbb egy kicsit, mint mozdonyt vezetni a MÁV-nál, ott elég sokat mennek a járművezetők, úgy tudom."
Aha... Melyik az egyszerűbb szerinted? Bp-Miskolc oda vissza egy kanyar IC, 8 megállással? Vagy 10 kanyar Szentendre 200 megállással
Szerintem teljesen eltérő. Ne feledd a HÉV-ek az 1960-as, 1970-es évek technikai színvonalát képviselik. Ha meg szerencsés a mozdonyvezető, akkor akkor nem Szilire, hanem valami korszerűbb mozdonyra kerül. Nem tudom ez a beosztás hogyan készül.
Magánélet szempontjából HÉV-et vezetni valamivel ideálisabb, mert általában hozzád közel eső vonalra kerülsz előbb utóbb. Sokszor előny szokott lenni a vonalkörnyéki lakóhely. A budapesti mozdonyvezető meg elmegy Miskolcra, aztán ha lejár a munkaideje még haza is kell jutnia.
Van egy távoli ismerősöm, aki magánvasútnál dolgozik, tehervonatokon. Budapesten él, aztán kapja az infót, hogy holnap reggel 4 órakor indulni kell Miskolcról Győrbe.
4-es ha fogalmad sincs a dolgokról, akkor nem kell szakérteni!
"A budapesti mozdonyvezető meg elmegy Miskolcra, aztán ha lejár a munkaideje még haza is kell jutnia."
Nem jár le Miskolcon az ideje, mert úgy van tervezve a szolgálat, hogy a kezdő helyen járjon le. Ha mégis máshol jár le, akkor annak megvannak a feltételei hogyan jut haza és természetesen fizetik is a hazajutást.
"Budapesten él, aztán kapja az infót, hogy holnap reggel 4 órakor indulni kell Miskolcról Győrbe."
Igen, a magánvasutaknál így működik, de ezt az ott dolgozók előre tudják és vállalják, hogy így lesznek foglalkoztatva. A legtöbb magántársaságnál a szolgálat kezdési helyére jutási időt is fizetik. Vagy sok esetben van bérelt szállás azoknak az állomásoknak a közelében ahol kezdenek/végeznek, stb. Nem kell nekik az éjszakában csövezniük a semmi közepén. Ne terjessz olyanokat ami nem igaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!