Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Éretségi nélkül van esélyem...

Éretségi nélkül van esélyem mozdonyvezetői állást betölteni?

Figyelt kérdés

Mindenképpen fel fogom hívni a MÁV ot nyilván de a honlapon fel volt tüntetve az éretségi mint követelmény. Na 34 évesen elég sok munkahelyen kellet mint "alap követelmény" de mégis felvettek nélküle.

Ahol eddig dolgoztam az majdnem mind magáncég volt, van olyan szabály ami követeli ezt mondjuk egy állami cégnél?

Hogy csak egy példát mondjak: Szerevcsejáték zrt (terminálkezelői)

2 féle van: 1 amikor kispistánál dolgozol a 2korsó kocsmába mint lottozós vagy 2 amikor maga a ZRT keres munkaválalókat és szponzorációban elvégezheted náluk a képzést ingyen és utána kirendelnek egy "hivatalos" lottozóba dolgozni. Na a Szerencsejatek zrt nél nagyon alap követelmény az éretségi mégis felhívtak és közölték hogy felvételt nyertem a képzésre és sikeres viszga esetén munkát is adnak.

Szívesen megtanulnám és végezném is a jövőben ezt a szakmát és azt is tudom mennyire bemagolós, és azt is hogy mennyire emberhiány van a szakmában. Érdemes megpróbálni, vagy állami szabály tíltja hogy hogy éretségi nélkül felvegyenek ?

2023. aug. 27. 01:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
82%

Miért kell érettségi? Nyilván nem Kosztolányi és Babits költészetének összehasonlítása kell a vasúton. Meg nem relativitáselmélet.

De az oktatott anyag a középszintűre alapozódik

Buta példa, de egyszerű:

Kettő a tizenhatodikon osztva négy a négyzeten mennyi?

Nem tudod?

Minek menni alsóba, ha úgy us megtanítják?

Igen, de nem a négy alapműveletet.

Nem felsőben fognak megtanítani összeadni.

A tanfolyamon egy kukkot nem fogsz érteni.

2023. aug. 27. 13:20
 12/22 A kérdező kommentje:

10/ Aztamindenit :D ezen most jót röhögtem. A mozdonyvezetők pontosan arról híresek hogy kicsattannak az örömtől és borzasztóan jól neveltek és a világért sem választoltak vagy kommunikáltak ilyen vagy ennél rosszabb stílusban.

Ettől nefélj mert ha itt mondjuk valamilyen "isteni csoda" miatt mégis bekerülhetnék nem nagyon fogok kilógni a sorból ^^

2023. aug. 27. 13:21
 13/22 A kérdező kommentje:
11/ ez már azért jóval jobb válasz volt mint a 10-esé, jobban is elfogadom persze úgy is megópróbálom maximum hazazavarnak.
2023. aug. 27. 13:24
 14/22 anonim ***** válasza:
81%

Igen. Az érettségi egy jó szűrő, hogy ne kelljen azokkal foglalkozni, két bukással, majd kettesekkel kijárták a nyolc általánost aztán itt megszakadt a dolog. Az egy kellemetlen hozománya a dolognak, hogy kiszűri azokat is, akiknek egyébként jó eszük van, okosak, csak valamiért nem írtak érettségit. Családi okok, érettségit nem adó iskola stb. Ez alapvetően csak azoknak probléma, akik ebben a cipőben járnak és a vállalatot pont nem érdekli, ezt fogja szépen lassan átírni a munkaerőhiány: sok olyan ember van érettségi nélkül, aki alkalmasabb lehet mondjuk mozdonyt vezetni, mint egy két diplomás akárki, csak ezidáig a jelentkezésig sem juthattak el.

2023. aug. 27. 13:30
 15/22 A kérdező kommentje:

14# Igen sajnos én is ebben a cipőben járok. Hozománya a külföldi munkáimnak hogy folyékonyan minimum c1 es szinten beszélek angolul és IT ban dolgoztam rendszerüzemeltetőként eddig de magyar viszonylatban mindig is nagyon alul voltam fizetve.

Most privát ápoló vagyok angliában picit több mint 1millió forintért és lakhatásért / hó viszont a kisfiam otthon van és sokkal többet számít nekem hoghy otthon legyek vele mint az hogy kint ennyit keressek. Nézegettem ezt a munkát és egyáltalán nem okozna gondot főleg úgy hogy még meg is fizetik rendesen és stabil ami számomra nagyon fontos.

2023. aug. 27. 13:39
 16/22 A kérdező kommentje:
Ja és 8 oszályom van, nevelőotthonban nőttem fel ahonnan 18 évesen kirugdostak se kutyám se macskám nem volt aki segberugodsott volna, mégis pontosan tudom hogy én tehetek erről hogy 8 osztálynál leragadtam, 3x jártam a 9. et de csak bejártam aludni :) ezekre a dolgokra egyáltalán nem vagyok büszke....
2023. aug. 27. 13:43
 17/22 anonim ***** válasza:
96%
Itt futtatod magad, akkor miért okoz problémát egy érettségi? Lassan már annyira le van butitva, pont ezért.
2023. aug. 27. 13:53
 18/22 A kérdező kommentje:
Amúgy ez maximálisan igaz 17. sokkal többet szenvedek miatta , jobban járnék ha megcsinálnám, egyáltalán nem okozna szerintem kihívást sokkal inkább az idő az ami számomra sok. Ha jól tudom kb 3 év a leggyorsabb módja hogy letedd ha 9. től kezded
2023. aug. 27. 14:59
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Tessek, 2 kattintás

2023. aug. 27. 20:36
 20/22 anonim ***** válasza:
83%

Ha ennyire biztos vagy abban hogy talán eltekintenek attól hogy nincs érettségid mert egyszer volt már ilyen akkor ne itt irkálj erről hanem add be a jelentkezésedet aztán majd meglátod mi történik. Ha szerencséd van akkor most is bejött ez mint a lottózós dolog és akkor mehetsz vonatozni.

Előre szólok hogy a képzés baromi nehéz, és nem azért kell az érettségi mert arra alapul az egész, hanem azért mert így akarják kiszűrni első körben azokat akik közel sem alkalmasak arra hogy megtanulják azt amit kell.

Ott bizony baromi részletes az egész képzés és a vizsgák eléggé szívatósak ezzel. Plusz ahány vonal, ahány szerelvény, mozdony, motorvonat, bármi annyi képzés, plusz vizsga, ez folyamatában megy. Meg persze ha úgy alakul hogy odakerülsz a 2-es vonalra, ott megtanulod, levizsgázol, de közbe átkerülsz egy másik vonalra, és ha 1 év eltelik úgy hogy nem vezettél ott vonatot akkor ha vissza mennél akár te kéred vissza magad, akár oda küldenek akkor új képzés, és új vizsga kell, mert ezeket meg kell ám újítani.

Szóval azért tudd előre hogy mit akarsz elvállalni, mert nem lesz egyszerű.

Megsúgom hogy a metró vezetés sokkal jobb :)

2023. aug. 28. 00:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!