Ez egy megszokott dolog (MÁV) vonattal utazással kapcsolatban ?
Nagyon gyakran megesik. Én például múltkor Miskolcra utaztam, és a vonat öt méterenként megállt. Fekete füst jött belőle, amitől az amúgy is 30 fokos kabin, 40 fokra melegedett. A kalauz alsógatyában sétált, aminek a hátuljára rá volt írva, hogy "Kedves utas! Itt csókolja meg!", ráadásul minden kabinba bejött, és jéghideg vízzel locsolt minket. Az egyik néni, felháborodottan felszólalt, majd két kaller (az egyiknek a szájól szivar lógott) kivitte a kabinból. A néni arcképe még mindig kint van az elveszett személyek plakátokon. A mellettem ülő, össze filctollazott öregúr, szerintem már Füzesabony előtt halott volt, úgyhogy át akartam menni egy másik kabinba, de mikor bekopogtam, egy hang szólt ki "Nem hiszem el, hogy már sz*rni sem lehet nyugodtan!"
Megkérdeztem, hogy mennyi idő, amíg odaérünk, erre a kaller felém intett középső ujját lóbálva. Az egyik megállónál úgy gondoltam, hogy leszállok, mire a jegyellenőr pisztolyt rántott és letessékelt a helyemre, majd felszólalt, hogy "Ide a tárcád, te anyaszomorító!". Engedelmeskedtem, és odaadtam, mire ő kivette az összes pénzen, zsebre tette, de két ötezrest a nadrágomba dugott. Időnként megszólalt a hangosbemondó, ahonnan Snoop Dogg hallatszott, majd egy ponton két ember Afroman-től a "Because I got high" című dalt énekelte hangosan. Ekkor a két kaller kényszerített minket, hogy énekeljük együtt. Amikor kiégette a nadrágomat a füvescigijével, nekiiramodtam, át a kabinok mellett. Láttam ott heroinozó takarítót, kényszerzubbonyos utast, és egy fura mereven a semmibe néző, vékony embert, aki a MÁV szignóját dúdolta, rekedt, mély hangon. Amint lejutottam, előre szaladtam a vezetőhöz, hogy szóljak, mekkora káosz uralkodik hátul, mire ő rám kiáltott, hogy "Hihetetlen, hogy már piálni sem hagynak!".
De már megszokta, minden út ilyen. Kíváncsi vagyok, milyen lehet a másodosztály.
(U.I. el ne hidd!)
"és munkahelyet váltani, hogy ne egy ilyen lepukkadt helyen dolgozzál"
Miért kellene ennél jobb? Látod itt nem nézik lábtörlőnek a dolgozót, mint egy átlagos magyar munkahelyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!