2 nem tiszta dolog jogosítvánnyal kapcsolatban?
-Kezdő vezetői engedélyem van?
2013-ban letettem a moped jogsit.
Tavaly meg a B-kategóriát.
Most akkor 2015-óta nem kezdő vagy, hogy van?
A másik:
Ha kezdő engedélyem van, és ma lefotóztak az M0-áson akkor kapok büntető pontot? És ha igen akkor újra 2 év a kezdő engedély?
Köszönöm a válaszokat!
"A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül."
.
Nem említ kategóriát, így szerintem nem kezdő a jogsid. A 2 év egyébként szerintem csak akkor kezdődik elölről, ha bevonják a jogsid. Hívd fel a közlekedés felügyeletet, ott biztos információt kapsz.
#2: igen igazad van csak kicsit beleéltem magam az idegtől.
#4: lehet hogy nem említ kategóriát de csomóan mondták nekem hogy az AM kategória nem számít. Mindegy akkor majd felhívom amit tanácsoltál. Köszi
Ha kezdő engedélyem van, és ma lefotóztak az M0-áson akkor kapok büntető pontot? És ha igen akkor újra 2 év a kezdő engedély?
Ez a rész nekem se tiszta. Igen kapnak pontot a kezdő gyorshajtók is.
Ha tavaly lett meg a B és autót vezettél, akkor kezdőnek számítasz.
A kategória megszerzésétől számított 2 évig kezdőnek minősülsz. pl. nem vontathatsz utánfutót.
Ha felhajtottál az M0-ra az önmagában nem bűn, de ha gyorshajtás miatt fotóztak le, teljesen mindegy, hogy kezdő vagy vagy sem. A jogosítványodat nem vonják be, de pénz büntetésre számíthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!