Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem úgy tervezik a...

Miért nem úgy tervezik a vasúti kocsikat, hogy le lehessen húzni az ablakokat?

Figyelt kérdés
Egyszerűen a régi kocsik a legjobbak, hiszen majdnem nulla a meghibásodás lehetősége, az ablak lehúzható, a menetszéllel kellemesen frissül az utastér levegője. Semmilyen elektronikája nincs, a mozdony után kell kapcsolni és elhúzza. Bezzeg a modern kocsikon már többször is majdnem fennmaradtam, mert az elektronikus ajtónyitó beszart. Ha a légkondi nem működik, meg lehet pusztulni az állott forró levegőben, mert még véletlenül se nyitható egyik ablak sem, mégpedig direkt tervezéssel! Nem tudom, hogy a modern kor miért nem a praktikusságot részesíti előnyben, de szívesebben szállok régebbi vagonba, és igen, lehet benne 30 fok, de legalább jár a levegő, amivel 100 évig nem volt probléma.

2023. júl. 17. 10:37
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
Amúgy az űrszelvényve be van kalkulálva a vonatról kihajolás is, nyilván nem úgy, hogy s.ggig kitolnak a haverok, az nincs...de ahhoz nagyon kell erőlködik.
2023. júl. 21. 16:54
 32/32 A kérdező kommentje:

Ha már kialakult egy vita, beszállok. Láttam már annyira belógó faágakat, ami szinte éppen karcolta a vonat oldalát. Láttam olyan bejárati jelzőt a váltókörzet után, aminek az árboca alig 30 centire volt a vonat oldalától. Láttam már vasútállomáson vágány számát jelző táblát, amit félig kinyújtott kézzel is simán elértem volna.

Az ellenkező irányú vágányon elhaladó tehervonatról bármilyen szállítmány lepattanhat (kavics, homok, édesburgonya, cukornád), de abban sem lehetünk biztosak, hogy nincs rajta űrszelvénybe lógó alkatrész (meglazult oldalajtó egy teherkocsin).

Szóval egy szó, mint száz, kihajolni ténylegesen balesetveszélyes, de a kérdésem nem erre irányult. A lehúzható ablak nem azt jelenti, hogy ki is kell hajolni, az emberi hülyeség ellen pedig lehetetlen minden pillanatban védekezni, erről bővebben olvashattok Charles Darwin köteteiben.

Megjegyezném, hogy én szeretem a lehúzott ablakból bámulni a tájat úgy, hogy a fejem az ablakkeret síkján belül marad.

2023. júl. 21. 17:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!