Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem úgy tervezik a...

Miért nem úgy tervezik a vasúti kocsikat, hogy le lehessen húzni az ablakokat?

Figyelt kérdés
Egyszerűen a régi kocsik a legjobbak, hiszen majdnem nulla a meghibásodás lehetősége, az ablak lehúzható, a menetszéllel kellemesen frissül az utastér levegője. Semmilyen elektronikája nincs, a mozdony után kell kapcsolni és elhúzza. Bezzeg a modern kocsikon már többször is majdnem fennmaradtam, mert az elektronikus ajtónyitó beszart. Ha a légkondi nem működik, meg lehet pusztulni az állott forró levegőben, mert még véletlenül se nyitható egyik ablak sem, mégpedig direkt tervezéssel! Nem tudom, hogy a modern kor miért nem a praktikusságot részesíti előnyben, de szívesebben szállok régebbi vagonba, és igen, lehet benne 30 fok, de legalább jár a levegő, amivel 100 évig nem volt probléma.

2023. júl. 17. 10:37
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
91%

"miért nem a praktikusságot részesíti előnyben"

A praktikusság pont az, hogy nem tudja minden bolond kinyitni az ablakot, ha megy a klíma. Nyilván normális helyeken ahova ezeket tervezik ott létezik karbantartás és működik a klíma is. Plusz az állam költ a vasútra.

2023. júl. 17. 17:07
 22/32 anonim ***** válasza:
95%

#13 Amúgy ja, az a vicces, az összes régi ismerősnek, szülő, nagyszülő van egy ilyen sztorija, hogy valaki vagy kiesett a vonatból, vagy fejét vesztette.

Amúgy meg sokkal komfortosabb a klíma, mint 100+ sebességgel a rohadt nagy huzatban utazni.

2023. júl. 17. 17:08
 23/32 anonim ***** válasza:
44%

22! Csak általában nem igazak...

Most komolyan itt be akarjátok adni páran, hogy életveszélyes kihajolni egy vonatablakon? Ilyen nehéz felfogni, hogy fizikailag nem lehet megcsinálni, hogy ez véletlenül megtörténjen?

2023. júl. 18. 13:39
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Már az, hogy valakinek ebből baja legyen! Szerintetek mi az az űrszelvény? Amiben semmi nem lehet csak a vonat! A tereptárgyak, oszlopok mindig ezen kívül vannak, méterekre, pont az ilyesmit is elkerülendö.
2023. júl. 18. 13:42
 25/32 Hintalow ***** válasza:
77%
Nem is a vonatból kihajolás a probléma, csak amikor valaki meg akarja magyarázni, hogy nyáron a 35+ fokban a nyitott ablakon besüvöltő fosmeleg menetszél az mennyivel klasszabb dolog, mint egy zárt, klimatizált utastér
2023. júl. 18. 13:44
 26/32 anonim ***** válasza:
95%
Ezeket a kocsikat úgy tervezik, hogy egységesen bevethetőek legyenek Európán belül. A számos nagy sebnességű alagút miatt viszont nem lenne biztonságos lehuzhato ablakos vonatot üzemeltetni az egyszerre közlekedő vonatok keltette erős légnyomás miatt.
2023. júl. 18. 14:02
 27/32 anonim ***** válasza:
56%

"Most komolyan itt be akarjátok adni páran, hogy életveszélyes kihajolni egy vonatablakon?"

Szerintem minden kettőnél több IQ-val rendelkező tisztában van vele, hogy életveszélyes kihajolni a vonaton.

Az ilyen IQ betyárok számára régen is ki volt írva, hogy kihajolni veszélyes.

Csak mivel hülyék hozzá, hogy elolvassák és értelmezzék, ezért másoknak kell gondoskodniuk arról, hogy ne haljanak meg. Ezért nem nyithatóak az ablakok.

2023. júl. 18. 14:33
 28/32 anonim ***** válasza:

27! Azért mert felpattanhat egy kavics vagy arcodba repülhet valami! Ezért, nem mert életveszélyes!

Már írtam, de írom újra, hátha felfogod! Van olyan, hogy űrszelvény! Abban nincs se oszlop se semmi amin kiloccsan a fejed! Pont azért, hogy ilyesmi ne történjen! Szóval ha csak nem tudsz legalább másfél méterre kihajolni...aki azért kihívás, akkor megmarad egyben a fejed! El tudod ezt hinni, hogy a mérnökök okosabbak nálad?

2023. júl. 19. 16:15
 29/32 anonim ***** válasza:

"Azért mert felpattanhat egy kavics vagy arcodba repülhet valami! Ezért, nem mert életveszélyes!"

Hát azért ha arcon b@sz egy kavics, vagy egy oszlop az pont az életveszélyes kategória.

Okoskodhatsz az űrszelvénnyel, szerintem aki utazott már vonaton, az tapasztalhatta hogy az állomásokon 1-1 oszlop, tábla konkrétan karnyújtásnyira van. Hiszen az űrszelvénynél a szerelvény méreteit veszi figyelembe és nem azt, hogy a hülye emberek elkezdenek kilógni az ablakon.

Elhiszem, hogy mérnökök okosabbak nálam, magam is az vagyok, de gondolom itt úgyis te vagy a helikopter.

2023. júl. 19. 16:28
 30/32 anonim ***** válasza:
0%

29! Oké, legyél te a helikopter! Mutass EGY esetet forrással, amikor valaki sérülést szenvedett mert kihajolt! Magyarországon! Ne Indiában meg Afrikában!

Én egyet tudok, mikor egy seggrészeg focidrukker kimászott az ablakon 2001ben egy zászlóval. De a gyerek derékig kint volt. De ott ahhoz több ember közreműködése kellett. Szóval "véletlenül" te nem tudsz úgy kihsjolni, hogy bármi bántja s fejed. Mert így van tervezve, akkor is ha nem hiszed el...

2023. júl. 21. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!