40 év fölöttiek, ti kedveltétek a régi "csapókaros" metró fizetőkapukat?
Bevallom, én kisgyerekként mindig izgultam hogy véletlenül nem vág-e oldalba, pedig eszembe se jutott volna csalni és nem bedobni az 1 forintost :D
Itt egy bejegyzés fotókkal róla, ha valakinek nem ugrana be hogy miről van szó:
Hát én 60 feletti vagyok. Nem is tudom, mikor szűnt meg. Senki nem kedvelte szerintem. A hatvanas évek azért más volt. A metró nagy dolog volt. Voltak akik féltek tőle, a mozgólépcső használata is gond volt. Viszont emberek szolgáltak ki, nem robotok.
A kapuknál egy kis fülkében kuksolt valaki, aki a bérleteseket figyelte. A mozgólépcső alján meg azt nézték, nem történt-e baj.
Kegyetlenül rossz hangminőségben, de a segédvezető mondta, hogy az ajtók záródnak…
Engem egyszer oldalba vágott, nem szerettem.
#1: 1987-ben szüntették meg emlékeim szerint.
Miért kell ehhez 40 évesnek lenni???
Én is találkoztam ezekkel a kapukkal külföldön , van , ahol máig használják ezeket. Némi félsz azért volt bennem áthaladás közben , mert működni is láttam, nem volt barátságos. Ráadásul volt, hogy bőrönddel mentem át rajta és azzal főleg kockázatos a működési elve miatt.
Jogos, habár nekem a nyugat-európai metrókban látott kapuk annyira nem égtek bele az emlékezetembe mint ezek a pestiek, talán azért mert azokon "finomabbra" voltak hangolva az ütközések :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!