Szerintetek is jogosan akadtam ki? Nem volt szemétség megírnom a panaszlevelet?
Direkt mindent leírtam pontosan, úgy, ahogy történt,azt is "bevallom", hogy visszaszóltam neki egyszer. De egy buszsofőr velem így nem fog beszélni! Bocsi, de kisregény lett.
Íme:
Tisztelt Volánbusz Zrt!
A mai napon (2023.05.15.) késő este,a Péceli Kossuth téren vártam a menetrend szerint 23:29-kor Rákoskeresztúr, városközpont felé közlekedő járatot. A jármű rendszáma:MOS-256(volvo) Életemben talán kétszer utaztam ezen a meneten (ez később fontos lesz). Mivel késő este volt, és bevallom, minél kevesebbet akarok ilyenkor az utcán lenni,23:30-31 felé megnyitottam a Budapest Go applikációt, hogy mikor érkezhhet a busz (mivel a Kossuth tér a harmadik megálló, ráadásul késő este volt,furcsálltam, hogy késik a járatom). 23:32-kor,majd 33-kor sem indult el a járat,a végállomáson volt a busz,a jármű ikonra kattintva még a Pécel,Kun József utca irányt írta ki. Ezt késő este nem tudtam hova tenni. 34-kor láttam is, hogy elindult, úgyhogy készülődtem a felszálláshoz a kettes ajtóhoz, azonban az első nyílt ki, így előre rohantam. A járművezetővel kölcsönösen köszöntünk egymásnak, ám miután hátra indultam volna leülni,a bérletemet kértem. Ezt furcsállottam és nem értettem, azonban kérésére megmutattam neki az érvényes környéki bérletem, ezután kifogásolta az érvényességét(nem a dátumét,hanem mint kiderült,a Budapest bérletet hiányolta,mindezt bőven messze a szakaszhatártól). Tehát: egy,az adott időszakban nem első ajtós járaton több perces késés mellett, késő este ,az első ajtós felszállási renddel szórakozott a munkavállalójuk, ráadásul mindezt különleges elv alapján: ha tényleg első ajtós felszállás is lenne, Pécelen belül (nyilván nem a város utolsó megállójáról beszélünk) milyen jogon kérik el a Budapest bérletet? Felmutattam azt is(természetesen ez is érvényes volt),majd miután elindultam végre leülni, elég harsány módon (azonban célom egyáltalán nem a provokáció volt) annyit mondtam, hogy ilyenkor nem ezzel kellene szórakozni. Ekkor a járművezető hirtelen lefékezett, és az én stílusomat többszörösen átszárnyalva visszakérdezett a belső,utastéri visszapillanóba nézve, hogy "Tessék? Mi a baj?" Közöltem vele ismét, hogy: "Uram nem ezzel kellene foglalkoznia,emiatt fogok elkésni" , ráadásul a késő esti,15 perces menetidőn ezt nem igazán lehet behozni. Ekkor az úr közölte velem, ismét megkérdőjelezhető stílusban, hogy "akkor menjél másik busszal", tehát elég lett volna egyetlen rossz szót visszaszólnom, és simán leszállít,mindezt késő este. Végezetül közöltem vele, hogy nem megyek másik busszal (mégis hogy gondolta egy órás követési idő mellett?), ezután az úr azzal zárta a szóváltásunkat, hogy változtassak a stílusomon,pedig itt egyáltalán nem nekem kellene elgondolkodnom. Ezen kívül (bár nem feltétlen ide tartozik),a Pécel vasútállomás megállónál egy úr ismét a kettes ajtónál próbálkozott,majd az egyeshez sietve a járművezetőtől megkérdezte, hogy ez már éjszakai járat e. A sofőr azt felelte, igen (pedig ugyebár 169E volt). A "felszálló" ezután mégsem szállt fel, hanem elsétált, tehát a járművezető lehet, hogy megtévesztette az urat, és emiatt nem szállt fel, abba a tudatban, hogy az ő busza (ami ez volt) hamarosan jön. Tavaly nyáron, bár egyszer szintén tettem utaspanaszt,de háromszor is írtam önöknek e-mailt, amiben egy-egy járművezetőt dicsértem meg. Ezen után ki lehet következtetni, hogy én vagyok az utolsó,aki a buszvezetőiknek, akár jogosan is,de keresztbe akar tenni,ez az esetet, és azt, amilyen stílusban viszonyult hozzám a sofőr, nem tudom szó nélkül hagyni. Kérem, vizsgálják ki a leírtakat,majd ha esetlegesen bebizonyosodnak az általam leírtak,beszélgessenek el ezzel a járművezetővel, és közöljék vele azt is, hogy ezen a vonalon nagyon nem ilyen sofőrök vannak.
Tisztelettel,
2023.05.16.
Mit gondoltok erről az egész esetről? Ki volt a bunkó(BB),túlreagálom e.
#2-es Teljesen igazad van, ráadásul így, hogy buszsofőr hiány van (ez is valami beugró lehetett mert Adidas-os pólóban vezetett),de gondolom amúgyis megúszná egy szóbeli figyelmeztetéssel,nem is gondolom, hogy ezt az egészet jobban kellene szankcionálni, viszont legalább nyomát hagytam az esetnek, és lássa, hogy egy 17 éves gyerek is megtud fogalmazni normálisan egy panaszlevelet.
#1-es Pedig hidd el, tényleg én vagyok az utolsó, aki a buszvezetőknek rosszat akar, mindig előre köszönök, tisztelem és becsülöm a munkájukat,mindig kulturáltan utazom,volt, hogy segítettem is már buszsofőrnek. Viszont: nehogy már ennek a palinak álljon feljebb. Meg kellett volna védeni magam szóban,mert nagy az igazságérzetem, ugyanakkor tudom, hogy azzal egyrészt magam alatt vágom a fát, másrészt pedig se nekem,sem neki nem hiányzott volna. Mindenkinek megvan a maga baja, ráadásul nem jó, hogyha vezetés közben azon kattog, hogy felidegesítettem és emiatt nem tud koncentrálni. Éppen ezért írtam panaszt.
“ha a sofőr kéri, KÖTELES vagy megmutatni a jegyed, és aztán puffogni azon, hogy SZERINTED nem ezzel kéne foglalkozni, szerintem logikátlan, idióta és bunkó dolog.”
Teljesen egyetértek. Tipikus összeférhetetlen hiszti királynak tűnsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!