A kisföldalatti meghosszabbítása a Budai Várig technikailag megvalósítható lenne?
Szerintem sem hídon, sem a Duna alatt nem lenne lehetséges, legalábbis nem észszerűen.
Ha hídon vinnénk át, akkor a 2-es villamos felett kéne átvezetni. A Vörösmarty tér kb. 200 méterre van a Dunától, addig kéne két "emelettel" (az "alagsorból" az "emeletre" felvezetni a földalattit - mindezt egy sűrűn beépített területen.
A Duna alá meg annyit kéne süllyedni, hogy az csak valami spirállal lehetne megoldani - szintén a meglévő épületeket figyelembe véve.
Biztos lenne olyan mérnök, aki - csillagászati összegért - megoldaná mindkettő módon, de ennek a realitása nagyjából nulla.
Igazad van (vicc poénja!)
Menjen fel akkor már a Várba is, nem? Semmi értelme sincs, és milliárdokat emésztene fel.
A híd alatt átvezetés a legkönnyebben megoldható lenne, de nincs híd.
A Várkert bazár van egy vonalban a Vörösmarty térrel. Hova tervezték a hidat nem tudom, de kb. fele távolságra van a tér vonala a Lánchíd és az Erzsébet híd között.
Hol férne el a híd lehajtója? Hova érkezne a földalatti?
Nemhogy nincs híd , de ha lenne is, a hajózás érdekeit figyelembe véve annak a felső rakpart szintjében vagy még magasabban kellene futnia. Lenne 200 méter odáig emelni a kisföldalatti pályáját… azt mégis hogyan lehetne megoldani?
Persze, szètbaszva a Vigadó előtti teret, a hidat ívben szinte az Erzsébet hídig vezetve még ezt is lehetne, de nagyságrendekkel komolyabb fejlesztések is érdemtelenül sokáig várják a forrásokat.
A kis földalatti csak nem mélyen megy, csak le kell menni lépcsőn aluljáróba és ott is van. A végállomása a Vörösmarty tér már nagyon közel van a Dunához, nem lehetne megoldani, hogy lejtsen és a Duna alatt menjen át. Már valahol a Hősök tere környékén el kellene kezdenie lejteni, hogy mire a Dunához ér, megfelelő mélységben legyen.
Én mint laikus csak cakk-pakk így gondolom, ez jutott eszembe hirtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!