Miért propagálják itt GYK-n annyira a mobiljegyet, miközben sokkal több probléma van vele, mint a papír alapú jeggyel?
Lehet, hogy akik mindig mobiljegyet vesznek, nem látják a hátrányát, de mi, akik papír alapon vesszük, folytán idegeskedünk azon, hogy a hülye utas felszállás helyett a kód fotózásával szerencsétlenkedik, közben tartja fel a többi felszálló utast, meg a buszt. Aztán vannak esetek, amikor maga az app hibás és nem lehet használni, vagy nem lehet jegyet vásárolni. Magam is voltam már tanúja, hogy az ellenőrnek azt mondta valaki, hogy nem tudta megvenni a jegyet, és elengedte büntetés nélkül. Nekünk mikor szabad ilyet mondanunk, hogy szar volt az automata és nem tudtam megvenni? Semmikor! Nekünk azonnal jön a büntetés.
Továbbá ott vannak a technikai hibák. Lemerül a telefon, nincs térerő, vagy éppen ki van kapcsolva és 10 perc, mire felébred.
Hogy lehet ezek után BÁRMILYEN előnyt tulajdonítani neki a papírhoz képest?
"Neked örömöt jelent ez az egész?"
Nem, egyáltalán nem okoz örömöt, hogy megint olyannal vitázok, akinek egyetlen érve, hogy hazudik az útbaeső automaták számáról.
Hasonlítasz azokra az autósokra, akikről mindig kiderül, hogy szobafestők, és a buszra nem tudnak létrával felszállni.
Egyszer futottam bele olyanba, hogy amikor akartam jegyet venni automatából, akkor egy vastag turhás nyálcsík csüngött a képernyőn. Hát majdnem melléhánytam. Úgyhogy bocsi, de én maradok a telefonomnál, amin már nagyjából két éve használom a bérletet, és eddig még sosem hagyott cserben. És tudod mit? Menő dolog, hogy kb elég egy darab mobillal itthonról elmenni, és azzal tudok fizetni is bárhol, meg utazni is, meg kb mindent is. De te maradj csak a papír alapúnál. Nincs vele gond.
Ja és a másik. Bár én havi szinten többször autóba is ülök, de úgy nagyjából van 5-6 nap amikor használom a bkv-t. És nem egy bunkó prosztó vagyok, aki bliccel. Ha két megállót mennék is megvenném a mobiljegyet.
A mobilJEGY tényleg nem a legjobb, a bérlet viszont szuper.
Amúgy azok is fel tudják tartani a sort akik a sofőrtől akarnak jegyet venni, vagy csak ott állnak neki a táska mélyéről előkeresni a jegyeiket.
Én utálok az automatához menni mert mindig betalálnak az agresszív drogos csövik. A mobilbérletet meg biztonságosan megveszem otthon.
+ így nem kell sorba állnom
+ így nem kell még egy holmit magamnál hurcolnom
+ az automata nem mindig fogad el kártyát, az app meg igen
Miért ennyire hihetetlen? Csomószor futottam bele hogy egy automata se működött egy adott csomóponton.
Az meg oké hogy NEKED várnod kell a buszra, de van aki meg munkába vagy átszálláshoz sietne, és nincs mondjuk 5-10 perce elsétálni a szomszéd csomópontig. (Oké, gondolom erre az lesz a válasz hogy induljon korábban, de nyilván nem fogok egy órával korábban kelni, és egy órával rövidebb munkaidőt kérvényezni csak azért, hogy papír bérletet vehessek messzebbről…)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!