Más városban is probléma, hogy elmennek a buszok 2-3 perccel hamarabb?
Debrecenben a dkv buszai mostanában sokszor elmennek hamarabb, ez a probléma. Ma ezért késtem le a 146-os buszt, mert 2 perccel hamarabb elment. Gondolom hétvége van és a külvárosban, ahonnan jön sorozatban a megállókban nincs felszálló és hamarabb odaért ahol fel akartam szállni, megálkt és indult is, nem várta meg a 16.59-et, hanem 57-kor elindult. Tegnapelőtt a 30A busz ami nem érkező volt, hanem helyből induló a Jégcsarnokból, szépen óra 10, helyett óra 8-kor elment. Ma is, tegnap előtt is ha időben indul, akkor elértem volna, de így szívtam a sofőr hülyesége miatt. Meg kellett várni a másik járatot. Kb.két hónapja a 2-es villamos helyett pótlóbuszok jártak. 2V jelzéssel. 6 perccel hamarabb elment, igen 6 perccel hamarabb. Késő este volt, gondolom nem volt az előző megállóhelyeken fel, leszálló és a Doberdó utcán kellett volna megállnia 23:15-kor. Ehelyett ott sem volt, fel, leszálló, én voltam aki már 30 méterre jártam a megállótól, azzal akartam menni, erre 23:09-kor elhúz nagyobb sebességgel a megálló előtt. Csak hármat írtam. Legtöbbször indulás előtt 7-8 perccel kint vagyok a megállókban és számos alkalommal hamarabb indul 1,2, de 3 perccel is. Viszont akkor elérem, mert jóval hamarabb kint vagyok megàllóban, de ugye ha én elérem és úgy indul hamarabb nem szidom a sofört magamban, csak megjegyzem, hogy megint hamarabb elindult. Ha nem vagyok rajta és 3 perccel hamarabb elmegy és ha időben menne, elértem volna, akkor magamba úgy tudom szidni a sofört, hogy csak na. Az eddigi rekord az volt, hogy a 11-es busz, 14 perccel hamarabb oltári nagy sebességgel elhaladt a megállóban.
Más városban is működik ez a menetrendtől eltérően korábbi elmenetel?
A vonatokat azokat legalább pontosan indítják el. Ha 22:47-kor kell indulni, még 22:46-55 másodpercnél nem indítják, csak akkor, ha a 12-esre ér az óramutató és 22:47 lesz. A mávnál nincs ilyen.
Vidéken gyakorlatilag nem tudok olyan régiót, ahol ne fordult volna elő az utóbbi 15 év sajàt tapasztalatai alapján hasonló sietés. És sajnos ez nem változott a GPS alapú flottakövetéssel sem, a mai napig simán elmennek itt-ott akár 8-10 perccel hamarabb is járatok vagy akár betérést is hagynak ki.
Budapesten erős a megrendelő szervezet és azonnal kötbérezi az üzemeltetőt ilyesmiért, itt sokkal ritkább a sietés, talán ilyen 1-2 perc az, amit olykor látni.
Budapesten tényleg nem gond, mert azon felül, hogy rád szólnak, ha sietsz, valós időben lehet követni a buszokat, vagyis sűrűbben közlekedő járatok esetén eleve nem menetrend, hanem valós érkezés alapján megy az ember a megállóba.
Jól mutatja, mennyire nem jellemző a korábbi indulás, hogy amikor kb. egy hete este 11-kor az utolsó busz (114) 3 perccel korábban ment el (azzal mentem volna, de mikor indultam volna, láttam, hogy épp akkor megy el), baromira rendkívülinek éreztem az esetet, el is meséltem néhány ismerősömnek.
#6 nem tudom, hogy mennyire jellemző máshol, de a 114-esen tapasztaltam, hogy az utolsó Móricz felé közlekedő járatnak az alkalmazásban jóval rövidebb menetidő van megadva (egységnyi idő: nappal 2, utolsó járatnál 4-5 megálló). Ha máshol nem jellemző, akkor valószínűleg olyasvalaki készítette a menetrendet, aki odafigyelt erre a nem elhanyagolható jelenségre.
Múltkor régi VanHoolt vittem 54-en. Majdnem szétesettt 55 km/h-nál...IK280, most, hogy iskola van, remélem... mondjuk BPO-459-ben reménykedem, megy, mint a rakéta. 466 még jobb, de ritkán adjàk ki :( nagyon ott van mindkettő, de a 466 gyorsulása kemény
...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!