Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Más városban is probléma,...

Más városban is probléma, hogy elmennek a buszok 2-3 perccel hamarabb?

Figyelt kérdés

Debrecenben a dkv buszai mostanában sokszor elmennek hamarabb, ez a probléma. Ma ezért késtem le a 146-os buszt, mert 2 perccel hamarabb elment. Gondolom hétvége van és a külvárosban, ahonnan jön sorozatban a megállókban nincs felszálló és hamarabb odaért ahol fel akartam szállni, megálkt és indult is, nem várta meg a 16.59-et, hanem 57-kor elindult. Tegnapelőtt a 30A busz ami nem érkező volt, hanem helyből induló a Jégcsarnokból, szépen óra 10, helyett óra 8-kor elment. Ma is, tegnap előtt is ha időben indul, akkor elértem volna, de így szívtam a sofőr hülyesége miatt. Meg kellett várni a másik járatot. Kb.két hónapja a 2-es villamos helyett pótlóbuszok jártak. 2V jelzéssel. 6 perccel hamarabb elment, igen 6 perccel hamarabb. Késő este volt, gondolom nem volt az előző megállóhelyeken fel, leszálló és a Doberdó utcán kellett volna megállnia 23:15-kor. Ehelyett ott sem volt, fel, leszálló, én voltam aki már 30 méterre jártam a megállótól, azzal akartam menni, erre 23:09-kor elhúz nagyobb sebességgel a megálló előtt. Csak hármat írtam. Legtöbbször indulás előtt 7-8 perccel kint vagyok a megállókban és számos alkalommal hamarabb indul 1,2, de 3 perccel is. Viszont akkor elérem, mert jóval hamarabb kint vagyok megàllóban, de ugye ha én elérem és úgy indul hamarabb nem szidom a sofört magamban, csak megjegyzem, hogy megint hamarabb elindult. Ha nem vagyok rajta és 3 perccel hamarabb elmegy és ha időben menne, elértem volna, akkor magamba úgy tudom szidni a sofört, hogy csak na. Az eddigi rekord az volt, hogy a 11-es busz, 14 perccel hamarabb oltári nagy sebességgel elhaladt a megállóban.

Más városban is működik ez a menetrendtől eltérően korábbi elmenetel?

A vonatokat azokat legalább pontosan indítják el. Ha 22:47-kor kell indulni, még 22:46-55 másodpercnél nem indítják, csak akkor, ha a 12-esre ér az óramutató és 22:47 lesz. A mávnál nincs ilyen.

2022. szept. 3. 19:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten már nem probléma, mióta a BKK kifejezetten bünteti a sietést.
2022. szept. 3. 19:56
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy időben itt is probléma volt. Aztán panaszt tettem, megváltozott a menetrend, minden busz 5 perccel hamarabb jár, ha nincs fel és leszálló továbbra se áll meg, de lett egy olyan szabály, hogy ha egyszer megállt, akkor ki kell várni a pontos indulást. Így nem 100%-os a dolog, mert ha pont olyan helyen szállnál fel ahol senki más, ugyanúgy elmegy, de nem tud nagyon elhúzni, mert néha elér egy csomópontot ahol be kell hoznia az időt, így nagyon előbb nem tud elmenni. A panaszt egy 6 perccel előbb elmenő járat adta, azóta 1 perc a maximum.
2022. szept. 3. 19:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Zalaegerszegen igen, itt több alkalommal 5 percel korábbi indulások is voltak még 2 és fél éve, most nem tudom mi van, azóta nem nagyon buszoztam itt. De túl sok változás valószínűleg nincs.
2022. szept. 3. 20:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken gyakorlatilag nem tudok olyan régiót, ahol ne fordult volna elő az utóbbi 15 év sajàt tapasztalatai alapján hasonló sietés. És sajnos ez nem változott a GPS alapú flottakövetéssel sem, a mai napig simán elmennek itt-ott akár 8-10 perccel hamarabb is járatok vagy akár betérést is hagynak ki.

Budapesten erős a megrendelő szervezet és azonnal kötbérezi az üzemeltetőt ilyesmiért, itt sokkal ritkább a sietés, talán ilyen 1-2 perc az, amit olykor látni.

2022. szept. 3. 21:02
 5/12 anonim ***** válasza:
67%
Na meg Budapesten teljesen mindegy a menetrend (a legtöbb helyen) olyan sűrűn jár minden. Ott nem is nézem mikor indul, csak mennyi menetidő és van hanem percenként jár átlagban és az alapján indulok, fel se tűnne nekem, hogy a 4-6-os villamosok hamarabb jött 2 perccel vagy ez még az előző 😉 Sokszor nem értem az értelmét amikor bemondják, hogy "A menetrend betartása érdekében rövid ideig várakozni fogunk". Ha már hamarabb érkeztünk, haladhatnánk, aki azt várta cekkre, akkor az megy az 5 perccel utána jövővel, a fent lévőnek ez olyan mint ha késne a járat 2 percet azért hogy 2 percet ne kelljen várnia a felszállónak... Én bevezetném, hogy csak a full üres járat várakozzon, de szerintem az se, könnyen lehet utána késés, ahol jól jött volna a puffer...
2022. szept. 3. 22:28
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Még egy pont Budapestnek, soha nem volt még gondom sietéssel, pedig gyakran járok kifejezetten ritka buszokkal is. #5-tel annyiban tudok egyetérteni, hogy néhány busz minimális kihasználtsággal jár, emiatt le- és felszálló utas hiányában folyton várni kell. A menetrend viszont nem módosítható, mert csúcsidőben meg sokan járnak vele (92, 175 pl.). Szóval tényleg tök jó, hogy nem sietnek, a késésekkel viszont már akadt gondom..
2022. szept. 3. 22:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor nem győzök félreállni, nehogy -1 is legyen... nem vágyik egy vadállat, de néha becsúszik 1-2 perc sietés.
2022. szept. 4. 00:27
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten tényleg nem gond, mert azon felül, hogy rád szólnak, ha sietsz, valós időben lehet követni a buszokat, vagyis sűrűbben közlekedő járatok esetén eleve nem menetrend, hanem valós érkezés alapján megy az ember a megállóba.

Jól mutatja, mennyire nem jellemző a korábbi indulás, hogy amikor kb. egy hete este 11-kor az utolsó busz (114) 3 perccel korábban ment el (azzal mentem volna, de mikor indultam volna, láttam, hogy épp akkor megy el), baromira rendkívülinek éreztem az esetet, el is meséltem néhány ismerősömnek.

#6 nem tudom, hogy mennyire jellemző máshol, de a 114-esen tapasztaltam, hogy az utolsó Móricz felé közlekedő járatnak az alkalmazásban jóval rövidebb menetidő van megadva (egységnyi idő: nappal 2, utolsó járatnál 4-5 megálló). Ha máshol nem jellemző, akkor valószínűleg olyasvalaki készítette a menetrendet, aki odafigyelt erre a nem elhanyagolható jelenségre.

2022. szept. 4. 00:32
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
vagyok, bocsánat :) max 60-at megyek, de 50 a jobb...
2022. szept. 4. 00:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Múltkor régi VanHoolt vittem 54-en. Majdnem szétesettt 55 km/h-nál...IK280, most, hogy iskola van, remélem... mondjuk BPO-459-ben reménykedem, megy, mint a rakéta. 466 még jobb, de ritkán adjàk ki :( nagyon ott van mindkettő, de a 466 gyorsulása kemény

...

2022. szept. 4. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!