Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vannak még termes kocsik a...

Vannak még termes kocsik a vonatoknál vagy már csak fülkések járnak?

Figyelt kérdés
Már jó ideje nem tudok vonattal utazni, de érdekelnek.
2023. jan. 12. 13:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A fecskéken is van olyan, ami ilyen régi bőrüléses, záhony fele időnként szoktunk olyannal menni (személyvonatok).

Illetve már az sem teljesen ez, csak az ülések hasonlók.

Egyébként csomagtárolási szempontból ezek szerintem sokkal jobbak voltak, mint az újabbak. A fecskéken (nem tudom, mi a rendes nevük) és a többi hasonló "régiesebb" vonaton annyira picik lettek fej felett a pakoló részek, hogy borzasztó.

2023. jan. 12. 14:29
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ebből a típusból volt egyékbént néhány darab kórházvonattá alakítva: [link]

Onnan lehetett felismerni ezeket, hogy az átjáróajtókon dupla zsanér volt, rendes vasúti használatban csak a keskenyebb része nyílt az ajtónak.

2023. jan. 12. 14:32
 13/19 A kérdező kommentje:
8: Köszi szépen, igen, erre a kocsira gondoltam. Oh, már 10 éve? Nagyon megy az idő, mondhatnám, hogy kár értük (vagy nem? :o)). Az ülései azért szerintem kényelmesek voltak, legalábbis jó puhák. A bőr persze okozhatott melegben izzadást, hidegben meg fagyos volt...
2023. jan. 12. 14:34
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
#11 Ugye? Már az utazótáskám is csak az ülés alatt fér el félig, nemhogy egy bőrönd vagy egy nagyobb szatyor. Közelebb van a csomagtartó rács a plafonhoz, mint a repülőn a kézipoggyász polc belső magassága. Amikor költözködtem, nem tudtam nem két helyet elfoglalni - bár ez külföldön még durvább, ott végképp lehetetlen bármit a fejed fölé tenni, ami nem hátizsák, de mivel abban sokaknál laptop van, nem fogják a fejük fölött, kezüktől távol tárolni.
2023. jan. 12. 14:35
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
#13 Én mindig jókat aludtam azon a bőrön, de nyáron ráolvadtam, télen meg jellemzően beragadt a fűtés, és szintén ráolvadtam. :D
2023. jan. 12. 14:35
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

A fülkések ritkulnak, bár az új IC kocsikban (pl Szeged, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza felé) 1. osztályon vannak fülkeszerű részek, ahogyan a halberstadti kocsiknak (Dunántúl) is van fülkés szakasza. Ezen kívül Sopron felé a RaaberCity kocsik azok, amik stabilan fülkések. És a szegedi IC-k is leginkább felújított fülkésekkel járnak.

Nemzetközi vonatokban viszont még többfelé fülkések járnak.

Más útvonalakon már a termes a módi.

2023. jan. 12. 14:36
 17/19 anonim ***** válasza:
56%
Mindenféle van.
2023. jan. 12. 14:41
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

#8:

Jujj, ezeket már én sem sírom vissza, olyan büdik tudtak lenni, meg az is, aki huzamosabb ideig ült rajtuk. Aludni ezeken nem lehetett. :D

2023. jan. 12. 15:45
 19/19 NTBS ***** válasza:
100%
Termés kocsik vannak többségben.
2023. jan. 12. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!