Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vannak még termes kocsik a...

Vannak még termes kocsik a vonatoknál vagy már csak fülkések járnak?

Figyelt kérdés
Már jó ideje nem tudok vonattal utazni, de érdekelnek.
2023. jan. 12. 13:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a fülkések fogynak, mint a termesek.
2023. jan. 12. 13:25
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
En kb barhova megyek csak termes van.
2023. jan. 12. 13:50
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Én a Nyugati-Debrecen/Nyíregy/Záhony vonalon utazok főleg, esti órákban szokott lenni fülkés, de már hétköznap délután és vasárnap este is inkább a termes, és már inkább az újfajta vonat (aminek szerintem baromi rossz a helykihasználása, de legalább állomáson is használható a vécé). Dunántúlon, legyen az Kelenföldről akár Győr, akár Balaton meg egyáltalán nem látni fülkéset, csak a müncheni nemzetközi a fülkés eddigi tapasztalataim szerint.
2023. jan. 12. 14:01
 4/19 A kérdező kommentje:
Ja tényleg, igazatok van, ezek "az újak" is termesnek számítanak. Azokra a régi zöld bőrülésesekre gondolok (2005 körül utaztam utoljára vonattal, akkor még voltak), hogy azokból van-e még forgalomban.
2023. jan. 12. 14:06
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
#4 Zöld? Nekem a termes az általában a kék meg mintás kárpitos. Arra gondolsz, ami baromi kényelmetlen volt, fejtámla csak bántott, egymással szemben 2-2 ülés? Nekem az inkább fekete. :D Azok az 50-es évekből visszamaradt felújított kocsik, azokat váltották le először az újabbakkal. Amelyik vonalon minden negyedik olyan volt, azokon a vonalokon lett (miután a dunántúli forgalmasabb vonalak nagy része teljesen újféle piros/kék termes lett) minden harmadik vonat modern, a maradék meg a 2-es/4-es üléses kárpitozott maradt, meg a 6-8 személyes fülkés. (Sajnos konkrét típusokat nem tudok mondani, nem értek hozzá, csak rengeteget vonatoztam az elmúlt 15 évben.)
2023. jan. 12. 14:10
 6/19 A kérdező kommentje:
Nagy széles bőrülések voltak, egymással szemben. Most néztem meg, a Bhv kocsiknak is ilyen ülései vannak, csak azok a kocsik nem voltak "félúton" elválasztva, csak a két végén volt ajtó, középen meg csak egy sima átjáróajtó (régen a dohányzó szakaszok miatt szerintem). Amúgy nagyon sötétzöld, lehet fekete is. :o)
2023. jan. 12. 14:16
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha széles, akkor nem ugyanarra gondolunk, de most rágugliztam a bhv-ra és de, ugyanarra gondolunk, csak én azt nem tartom szélesnek. Azok az 50-es évekből visszamaradott, kényelmetlen, túlfűtött, izzadva odatapadós sz*rok. :( 2009-től Szolnokon voltam kollégista, 2013-tól Budapesten, pár éve már nem láttam olyat.
2023. jan. 12. 14:23
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Már sejtem, hogy mire gondolsz:

[link]

Ezek tudtommal már legalább 10 éve nem járnak.

2023. jan. 12. 14:23
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
#8 Kevesebb, mint 10 év, de igen, irtják őket. :) Köszi, hogy találtál képet. A kis piros dízeleken azért még hasonló az ülés pl. Békéscsaba-Gyula között. :D
2023. jan. 12. 14:26
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
És tényleg zöld, nem fekete! #3 #5 #7 #9 voltam
2023. jan. 12. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!