Ezeknek az (Intercity) vonatoknak lenne értelme?
1)
Név: Dunántúl IC
Típus : InterCity
Kiinduló Állomás: Veszprém
Végállomás : Miskolc - Tiszai
Kocsik: Bpmz
Megállóhelyek:
Veszprém
Várpalota
Székesfehérvár
Budapest - Kelenföld
Budapest - Keleti
Hatvan
Füzesabony
Miskolc - Tiszai
Ha Budapesten nem fejpályaudvarok lennének, akkor igen.
Bár a fő előnye akkor is annyi lenne, hogy nem a zsúfokt Budapesten kéne végállomásoztatni a vonatokat.
Szerintem nem lenne túl sok értelme. Nem túl gyakori, hogy az embernek a másik országrészben legyen dolga, szóval nagyrészt a fővárosba tartó utasok használnák, nekik meg jobb a zavarokra kevésbé érzékeny Budapest végállomású járat.
Veszprém egyébként mint végállomás konkrétan rossz választás egy távolsági viszonylat számára, amikor adja magát a forgalmi és műszaki szempontból jóval jelentősebb Szombathely.
Ha nem menne be a Keletibe akkor jó is lehetne. Az +1 óra tökölés.
Megállhatna helyette Fradiban, vagy Kőbánya felső még Kelenföld után.
Volt annó Pécs - Miskolc IC. Meghirdetve nem tudom, hogy volt-e a menetrendben, már nem emlékszem. A Pécsről Keletibe érkező szerelvény fordult Miskolcra és vissza is így jártak, úgyhogy fent lehetett maradni a vonaton. Sőt a dombóvári mozdonyvezetőkkel meg is csináltatták a vonalismeretet Miskolcig, mert az volt a terv, hogy végigmennek vele.
na ezzel az volt a gond, hogy ha valahol kiborult a bili, akkor végigvert mindent. Ha Pécsről nem tudott időben elindulni, akkor ment a rohangálás a Keletiben, hogy szerezzenek pótszerelvényt, hogy a miskolci rész legalább pontosan menjen el. Ugyanez pepitában visszafelé.
Ez a baj a hosszú, átlós vonatokkal. Ha valhol valami progléma van, akkor az az ország másik felén is káromkodásra buzdítja a vasutasokat és az utasokat is és összeborítja az egész kócerájt annyira, hogy csak másnap reggelre egyenesedik ki a menetrend. Lásd a balatoni fürdősvonatok amik a világ végéről jönnek. A záhonyi szerintem egyetlenegyszer sem volt pontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!