Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mávosok, mi értelme van...

Mávosok, mi értelme van annak, hogy nincs álló helyjegy az intercity vonatokon?

Figyelt kérdés

Én - és a nyakamat tenném rá, hogy más is így van ezzel - simán vegigállnek 2 órát is akár, hogy hazajussak, minthogy 4 órával később érjek haza.

Az egyébként nem teli vonaton. Mert volt már, hogy kaptam helyjegy nélküli jegyet intercity-re (mert el

2019. ápr. 30. 20:11
 1/9 A kérdező kommentje:
*mert elvileg elfogyott), de azért legalább 20 helyet láttam, ami üres volt.
2019. ápr. 30. 20:12
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
IC-nél pont az emelt szintű kényelem lenne a lényeg és nem az, hogy egymás hegyén hátán álljanak a népek.
2019. ápr. 30. 20:44
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Így is elég sokszor állnak az emberek a vonatokon.
2019. ápr. 30. 20:46
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
Más országban ki is zárnak az utazásból ha nincs helyed a cityn.
2019. ápr. 30. 21:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem éppen lenne emelt szintű szolgáltatás, ha álló hely lenne.

Viszont ha nincs korábban másik vonat, akkor IC pót- és helyjegy nélkül (de sima jeggyel!) felszállhatsz a vonatra, ilyenkor a pót- és helyjegyen túl 500 forintot kell fizetni pótdíjként.

2019. ápr. 30. 21:35
 6/9 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem tökéletes a mai szabályozás. Az, hogy garantált ülőhelyed van, ha időben veszel jegyet, fontos a kényelem szempontjából. Azonban alakulhat úgy, hogy akar önhibádon kívül nem tudsz időben jegyet váltani és megtelik a járat, neked meg muszáj pont azzal a vonattal utaznod. Ilyenkor az előbb említett plusz 500 Ft-ot kifizeted és keresel egy szabadon maradt helyet. Így nem fogsz ugyan mindig arra apellàlni, hogy majd utolsó pillanatban veszel jegyet, hiszen így drágább az utazás, de a lehetőséged, a rugalmassàg megmarad.

Az pedig, hogy vsn szabad hely, természetes. Egyrészt vannak csak részszakaszokra eladott helyek, amelyek a fennmaradó szakaszon szabadon maradnak. Másrészt vannak olyan utasok, akik végül valamilyen okból mégsem utaznak, de a jegyet nem váltják vissza.

2019. máj. 1. 03:13
 7/9 A kérdező kommentje:
És ezt az 500 forintos feláras jegyet miért nem tudják mondani a mávosok? Engem még erről sosem tájékoztatott senki, csak vágták az arcokat, hogy nincs jegy és kész... és hogy menjek el az azutánival...
2019. máj. 1. 21:37
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

mert a pénztárban nyilván nem propagálhatja azt, hogy "szálljál csak fel bátran". És utána egymás hegyén-hátán álljanak az emberek.

De a vonaton mindig automatikusan adja a felárat 500 ft pótdíjjal, ha nincs helyjegyed.

2019. máj. 2. 19:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Mentségükre szóljon, hogy a honlapon szépen leírták (és nem egy pdf 23. oldalán):

[link]

2019. máj. 2. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!