Régi vonatoknál menet közben ki lehet nyitni az ajtót?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Hülye kérdés, de sosem próbáltam ki és nem tudom, hol járhatnék utána. Régi vonat típusoknál (kb 1990ben használtaknál, de gondolom, ma is mennek ilyenek), menet közben, amikor 50 km/h-val ment a vonat, ki lehetett nyitni az ajtót? Köszönöm előre is az értelmes válaszokat!2022. nov. 5. 20:03
1/7 anonim válasza:
Egyszer kinyitottam egy vonaton,osztállyal voltam kiránduláson.Hátul voltunk utolsó vagon végében.Elég gyorsan mentünk kb 60-70 el, vicces volt
2/7 anonim válasza:
Ki lehetett, gyakori is volt az olyan baleset, hogy a rosszul bezárt ajtó kinyílt és valaki kiesett.
3/7 anonim válasza:
Persze, hoyg ki lehetett. Nyáron, negyven fokban Balatonra menet sokszor tökig tárt ajtóval utaztunk, mert ugye klímáról anno még nem is hallottunk.
4/7 anonim válasza:
Hajjaj!! Majdnem minden vonaton ki lehetett nyitni régen. A régi kocsikon semmi nem volt ami zárva tartotta volna automatikusan, vagy központilag.
Nyáron rendszeresen úgy utaztam, hogy kint a peronon nyitott ajtó mellett.
5/7 anonim válasza:
Persze, az ajtóreteszelés ugyan már az 1980-as évek óta terjed, de közel általánossá csak az utóbbi években vált és még mindig vannak reteszelés nélkül közlekedő kocsik , ha nem is sok.
Nekem is főleg balatoni élmény, hogy a túlzsúfolt vonaton kiültünk a lépcsőre.
6/7 anonim válasza:
Elég sok típuson ki lehetett, azért voltak már olyanok is, amiken nem.
7/7 anonim válasza:
Románia még jobb, ott meg volt olyan, amin nem hogy ki lehetett nyitni, hanem nem lehetett bezárni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!