Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért ennyire drága a BKK?

Miért ennyire drága a BKK?

Figyelt kérdés
A bérlet ára még rendben van, de egy átszálló jegy már 530 Forint. Havonta maximum 3-4 szer megyek Budapestre, ezért bérletet nyilván nem veszek. Ha 2 szer átszállok (átszállójegy+vonaljegy), az már 1760 Ft oda-vissza, pedig csak pár kilométert megyek. A vonatra csak 1300-at fizetek oda-vissza, pedig az otthonom 40 kilométerre van Budapesttől. Ennek ellenére 4 kilométert megyek a csöves BKK-val és fizetek érte több mint 1700-at. Mi ez, ha nem bunkóság?

2023. jan. 5. 12:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
És minden felszállásnál le kell csippantani az ajtón vagy mellette (kívül) elhelyezett QR kódot. Egyedül a Combinókon van belül is kód.
2023. jan. 8. 22:37
 12/23 anonim ***** válasza:

Ennek a QR csipogtatásnak mi értelme?

Marha kényelmetlen. Miért nem elég, ha megmutatom, hogy van egy éppen aktív jegyem?

2023. jan. 8. 22:44
 13/23 anonim ***** válasza:
12. A jegyed érvényesítése a csippantással kezdődik. Ugyanúgy mint a papír alapú jegynél a "lyukasztás".
2023. jan. 8. 23:05
 14/23 anonim ***** válasza:
Oké, de akkor nem elég az első igénybe vett járatnál?
2023. jan. 8. 23:21
 15/23 anonim ***** válasza:
#14: Mert az utolsó felszállásnak kell a megadott időn belül lennie.
2023. jan. 9. 06:48
 16/23 anonim ***** válasza:

15: de hát ha jön az ellenőr, akkor megnézi, hogy a megadott időn belül vagyok-e, amúgy msg teljesen mindegy.

Használtam időalapú telefonos jegyet külföldön. Sehol nem kellett qr kódot olvasgatni. Beindítottam a telefonon, hogy most indul. Ha ellenőriztek csak felmutattam, hogy van egy éppen aktív jegyem és ennyi.

2023. jan. 9. 07:24
 17/23 anonim ***** válasza:
#16: Mert külföldön a teljes útnak kell beleférnie az időbe, nálunk az utolsó FELSZÁLLÁSNAK kell megtörténnie addig, ha akkor nem csippantod le, honnan tudná a rendszer és az ellenőr?
2023. jan. 9. 09:17
 18/23 anonim ***** válasza:
17-hez extra: Ha meg nincs az összes becsippantva, akkor mondhatnád, hogy de hát még nem ez az utolsó, és azért.
2023. jan. 9. 09:26
 19/23 anonim ***** válasza:
18: és az miért lenne baj, ha még nem járt volna le az időm? Tul képpen amíg időn belül vagyok mit számít, hogy hányadik járművön vagyok?
2023. jan. 9. 09:32
 20/23 anonim ***** válasza:
Az utolsóra való felszállástól ketyeg az idő. Ezért.
2023. jan. 9. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!