Miért ennyire drága a BKK?
Atyaég, nézted már a vidéki helyi közlekedési viteldíjakat? Szinte mindenhol budapesti vagy magasabb árak vannak már.
Ja, amúgy az 5/30 napijegyet pont neked találták ki, úgy feleennyiből megúszod.
Hogyan jön ide a bunkóság, mint jelző? Az átszállójegy 700 forint helyett 540 Ft. De vehetsz 24 órás jegyet is. Azzal annyit utazol, amennyit akarsz.
Rossz a tarifarendszer, és nevetségesen hosszú ideje vívódnak már a megújításán, de sehol nem létezik igazságos. A világon mindenhol kap állami támogatást a tömegközlekedés. Ha senki nem bliccelne, akkor is veszteséges lenne. Ha mindenki csak sima jeggyel utazna, akkor is.
És eléggé régóta nem változtak a díjak.
Mutatok egy példát arra, hogy mi a gond az arányossággal. Első szám első személyben fogalmazok, de nem rólam van szó.
Most 350 forintos jegyért sok-sok kilóméteren át utazhatok mondjuk a 9-es buszon. És ha csak egy megállót megyek, akkor is ennyi. Igazságos? Nem az. Bérlettel ugyanez.
No, most tegyük fel, egy megállónyira van a munkahelyem. Utazok tíz percet. Fizetek 9500 forintot a bérletre. Ha hatszor szállok át, mire beérek, és eltelik két óra, akkor is ennyi.
Legyen használatarányos. Első esetben legyen a bérletem 2300 magyar forintok, második esetben 19 800 Ft.
Tehát nem csak azzal szívok, hogy 2×10 perc helyet 2×2 órát utazom, de még fizessek is jó sokat. Nem az én szabad döntésem volt, hogy a város másik végén kaptam állást.
De a problémát ki lehet vinni minden közlekedésre. Egy debreceni üzem nem fog Zalaegerszegre szállítani, ha sokkal több az úthasználati díj, mint nyíregyre. Vagy igen, de akkor meg ezer forint lesz egy zsömle a boltban.
Öregem, minden nézőpont kérdése
Ha abból indulsz ki, hogy Jászberényben 230 ft egy jegy és max annyit tudsz utazni vele, mint BP-n egy kerület, akkor nem drága
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!