Csak nekem az (egyik) kedvencem az Uzsgyi?
Figyelt kérdés
Másoknak sok baj(a) van vele. És emiatt "fosgyinak" nevezik. De én szeretek rajta utazni, és sok hátrányt nem tudnék róla mondani. A Metrovagonmashnak kudarcot vallott.2022. dec. 13. 08:08
11/13 anonim válasza:
#10! Elhiszem, de egyszer kifogtam egy őrültet, már Kispesten feltűnő, hogy bőven túllépi az 50-et... Kőbánya után szerintem a 100-at is, èrzésre, simán halálfélelmem volt a töltésen... pedig imádom a régieket vonatban ès buszban egyaránt.
12/13 anonim válasza:
Az Uzsgyinak megvan a saját kis nem túl bonyolult története. Odakint Oroszföldön eredetileg metrónak lett gyártva, ezért is van olyan egyedi kinézete, mert nem vonatnak született, és valóban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket Moszkvában. Aztán a Metrovagonmas felajánlotta őket a MÁV-nak, mint #héneszevigyedhakell, a MÁV meg persze úgy ment rá, mint légy a szarra.
13/13 anonim válasza:
#12: szép történet, de nem igaz.
Az 1997-től az orosz vasútnak gyártott 730-as motorkocsi is hasonló kinézetű (gyári típusjele RA1, ahogy az Uzsgyinak is), nyilván sokat örököltek az ott gyártott metrók kinézetéből. De Oroszországban sem olyan hülyék a mérnökök, hogy dízelmetrót csináljanak vécével, kevés ajtóval, metróhoz képest alacsony belépőmagassággal, és ilyen rövidet, hogy biztosan ne érje meg üzemeltetni metróként.
Az orosz államadósság terhére érkeztek, így nyilván nem kezdtek bele különösebb fejlesztésekbe, pláne a kinézetét tekintve, egyszerűen csak ikresítették az RA1-et (meg a magyar vasúthoz igazították, amit kellett).
A 2005-től gyártott RA2 már sokkal modernebb kinézetű, már nem úgy néz ki, mint egy tégla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!