Mi a megoldás? Nemrég derült ki, hogy apámnak van két eltitkolt fia rajtam kívűl. Nagyon rosszul esett. Az egyik a kedvence, rájöttem hogy mindent kapott, autót lakást, sőt arra is ráébredtem, hogy.... többi lent
Figyelt kérdés
Apám szüleinek a 60 milliós házát meg a pénzt (ami nem kevés) is ez a “kedvence” vagyis egy dohányzós nagyképű 8 általánosos teli tetovált senkiházi kapja. Én meg rohadjak meg itt egy fillér nélkűl. Én aki tanul, egyetemre akarok menni, akarok valaki lenni és engem nem támogat. Vajon apám miért ilyen, én miért nem kapok semmit az örökségből? Mit kéne tennem? 17f2020. szept. 10. 20:56
2/30 anonim válasza:
Bejelenteni az igényt a kötelesrészre.
3/30 anonim válasza:
#2: köteles rész csak az apa halála után van, örökség esetén. Ha még életében elajándékozza a saját vagyonát, örökségét, ahhoz senki másnak ninc6 s köze.
4/30 anonim válasza:
2-es, a házat az apa örökölte a saját szüleitől, ha jól olvasom. Azt életében annak adja, akinek akarja. Akár a szomszédnak is adhatja. Itt nem lehet szó semmiféle köteles részről.
5/30 anonim válasza:
Azt hittem már meghalt. Akkor van ugyanis örökség.
6/30 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, már próbáltam többször is... de nem mond semmi konkrétumot csak hőzöng, esélytelen
2020. szept. 10. 21:10
7/30 anonim válasza:
Kérdező, ezt rakd be a megfelelő fiókba és adjon érőt ahhoz, hogy felépítsd a saját életedet önerőből. Sztem magadat alázod, ha annak ellenére is az örökséget forszírozod, hogy azt már odaadta a tesodnak. Ez a hajó elment, de amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten.
8/30 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Még nincs veszve minden, ugyanis az “örökség” még a nagyanyámé... csak tudod előre gondolkoztam, hogy mi lesz pár év múlva...
2020. szept. 10. 22:00
9/30 anonim válasza:
akkor nagyanyáddal kell beszélni, hogy kire kéne és kire nem kéne hagyni a vagyont. ismerősnél is volt ilyen, a nagymama nem hagyhatta a lányára, mert az elherdálta volna, az unokáé lett (pesti belvárosi ingatlan)
10/30 anonim válasza:
Teljesen mindegy, a véleményemen nem változtat, nekem ilyen apától egy büdös fillér nem kéne az biztos. Előteremteném a dupláját annak, amit ő adna. De mások vagyunk, lehet én vagyok túl büszke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!