Az intercityk, amik Nyíregyházáról indulnak Budapest nyugatiba, van rajta 1. és 2. osztályú kocsi, meg valamelyiken fecske kocsi is, meg valamekyiken prémium 1. osztályú kocsi. Most az olyan intercity vonatokról lenne szó, amin 1. osztályú prémium kocsi is közlekedik. Mivel kevés hegy van benne, hamar elfogy rá a helyjegy. Aki venne rá Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Püspökladányban, Szolnokon rá jegyet, gyakori, hogy nincs már rá helyjegy, mert a Nyíregyhàzán felszálltak hamarabb vettek rá. Én ezt következtettem le, meg más is mondta. Én is debrecenben felszálló utas szoktam lenni, nekem ha cityvel kell mennem, akkor nem veszek prémium 1. osztályra jegyet, jó a sima 2. osztály. Sőt nekem a fecske része is jó, azonban más venne rá jegyet, de a nyíregyháziak epkapkodják mindet. Miért ilyen nagyravágyók a Nyíregyházáról induló utasok?
Nem nagyravágyók - szemmel láthatóan fogalmad sincs a szó jelentéséröl -, hanem nem akarnak állni a vonatban (ahogy te sem), és azért senki nem fog nem venni jegyet, mert hátha más akarna.
Másrészt vedd meg egy nappal elöbb az interneten keresztül, akkor neked is lesz ülöhelyed.
2022. nov. 14. 22:26
2/27 A kérdező kommentje:
Persze. 2 hónapja voltam Nyíregyházán, ott még 30 évvel visszavannak az időben, ósdi minden. Nemhiába Nyíregyházán felbukkan egy nagyon modern vonat úgy lesnek az ottaniak, hogy majd leesik az álluk hogy még ilyet nem láttunk. Tapasztalat.
2022. nov. 14. 22:30
3/27 A kérdező kommentje:
Mármint úgy tapasztalat, hogy láttam az ottaniakat saját szemmel, m8kor ott voltam.
2022. nov. 14. 22:31
4/27 anonim válasza:
És ebből következtetted ki, hogy nagyravágyók? Hiszen te magad is oda akarsz ülni. Látnál iskola és munka kezdéskor/végén egy elővárosi vagy zónázó vonatot. Még állóhely is alig van. Attól senki nem lesz nagyravágyó, hogy a MÁV nem az utas létszámnak megfelelően indít járatokat.
2022. nov. 14. 22:31
5/27 anonim válasza:
volt már, sokszor szálltam fel úgy vonatra (szintén Debrecenben), hogy a prémium osztály üres volt, mellesleg ha te úgyis 2. osztályon utazol, honnan veszed, hogy az összes prémium hely foglalt?
2022. nov. 14. 22:35
6/27 anonim válasza:
Akinek hosszabb távot kell megtennie, hajlamosabb többet áldozni rá, hogy kényelmesebben utazzon.
2022. nov. 14. 22:35
7/27 anonim válasza:
Ha Nyíregyháza le van maradva 30 évvel, akkor Debrecen milyen?? Debrecen régió központ, ahhoz képest meg egy szemétdomb. Egy normális járdát nem láttam még, az utak is kátyukkal, bukkanókkal teli. Tele van szemetelve az egész város, senki össze nem szedi. Én emiatt nem szidnám a Nyíregyházát, mikor egy nagyobb város se különb semmivel, csak több a bunkó ember.
2022. nov. 14. 22:48
8/27 anonim válasza:
nem a nyíregyiek veszik meg te butus, hanen akik tudnak 1 nappal előre gondolkodni.
2022. nov. 14. 22:52
9/27 anonim válasza:
Nem csak helyben árulnak jegyet, hanem van aki már pár nappal korábban foglal jegyet.
2022. nov. 14. 22:55
10/27 anonim válasza:
Egyrészt nem vagy tisztában a szó jelentésével, másrészt meg simán csak hülye vagy.
Mondjuk az valahol vicces, hogy a kérdező azért hőbörög, mert az általa nagyravágyónak tartott emberek elfoglalják előle a vágyott helyet, mert ő pont ugyanolyan nagyravágyó :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!