Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van olyan gőzös, mozdony,...

Van olyan gőzös, mozdony, vagon vagy motorvonat, amit örülnél ha nosztalgia céljából talpra állítanának?

Figyelt kérdés
Nekem például az Ao vagy egy V40-es vagy egy V44-es.

2022. okt. 4. 23:45
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
92%

A múlt műszaki emlékeinek, így a régi vasúti járműveknek a megőrzése nem gyerekes hóbort. Van aki a régi autókért, régi villamosokért, régi buszokért, a vasútért rajong és van, aki csak az értéktelen okos telefonját buzgerálja.

A V44,002 a háborúban egy bombatámadás során megsemmisült, a V44,001 is megsérült, azt később selejtezték. Ezért ebből a típusból legfeljebb teljesen újat lehetne csak gyártani, de arra semmi remény sincs. A V40-es sorozatnál a fázisváltó 16 kV-ra készült, ma a vontatási feszültség 25 kV, nem sok esély van arra, hogy bárki is elvállalná a fázisváltó 16-ról 25 kV-ra való átalakítását. Ennél a két típusnál a „talpra állítás” – még, ha lenne is rá pénz – csak egy soha meg nem valósuló álom lehet. Én egy 301 sorozatú gőzmozdonyt szívesen látnék üzemképesen, de ez is csak álom. Az egykori MÁV Nosztalgiának volt üzemképes 324-es és 109-es gőzmozdonya, de ezek is már több éve üzemképtelenek. Még 2005-ben láttam üzemelni a 424,287-est, de már az is darabokban van István telken. Szóval lehet itt álmodozni, de ez rengeteg pénz, örüljünk annak, ami üzemképesen meg van.

2022. okt. 6. 23:28
 22/22 10 deka farhát ***** válasza:

A GySEV motorkocsikat például, amik a parkban rohadnak.

275, 376 stb. mellékvonali gőzmozdonyok, hozzá illő kéttengelyes kocsikkal. Nincs egy valamirevaló járműpark hiteles nosztalgiavonatok kiállításához. Egy cirkuszvonat igényesebben néz ki, mint a mostani, korszakban és funkcionalitásban teljesen egymáshoz nem illő kocsikból összelapátolt szerelvényeik...

2022. okt. 15. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!