Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van olyan gőzös, mozdony,...

Van olyan gőzös, mozdony, vagon vagy motorvonat, amit örülnél ha nosztalgia céljából talpra állítanának?

Figyelt kérdés
Nekem például az Ao vagy egy V40-es vagy egy V44-es.

2022. okt. 4. 23:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Persze, például néhány 424-est jó lenne megmenteni és üzemképessé tenni Istvántelekről.

Illet az Árpád (Aamot) nem tudom, hogy üzemképes-e, ha nem, akkor azt is meg lehetne csinálni.

2022. okt. 5. 12:16
 12/22 anonim ***** válasza:

#8: Jó helyzetben anyagilag a MÁV? Ha ennyire fogalmatlan vagy, akkor ne kérdezz, olvass inkább.

Egyébként véleményt kérdeztél, ha megerősítés kell, akkor úgy tedd fel a kérdést. (Vagy leginkább sehogy)

2022. okt. 5. 13:51
 13/22 A kérdező kommentje:

Ha a MÁV rossz anyagihelyzetben volna, akkor már leállt volna az ic+ család gyártása, a vasútvonalak villamosítása ès felújítása. Én olvashatok millió meg egy cikket, amit egyébként bárki írhat. Ha logikusan gondolkodunk, akkor hamar kiderül mi az igazság.

Magyarán: Ha tényleg rossz lenne a MÁV anyagi helyzete, akkor még mindig az ősrégi Bhv és Bd kocsikkal utaszhatnánk és nem első osztály prémiumon (1+).

2022. okt. 5. 14:22
 14/22 anonim ***** válasza:
16%

10:

"A MÁV anyagi helyzete jelen a körülményekhez képest nagyon jó. Ha ez nem így lenne, akkor nem lenne ilyen "olcsó" egy jegy."

Nem a nosztalicskáról szólt a kérdező agymenése, ezért írtam azt amit a 9.ben!

Kérdező az ic+ projekt haldoklik. Ha úgy menne ahogy mennie kéne, már mindenhol is ic+ kocsikkal kellene utaznunk. Mellesleg ez MÁV-Startos projekt, nem MÁV-os!

A pályákról amit írsz az szintén nem azt bizonyítja, hogy a MÁV olyan k. jó helyzetben lenne. A pályahálózatot nem csak a MÁV-os bevételekből tartják fent, ugyanis minden vonat után fizetik a magánsvasúttársaságok is a pályahasználati díjakat. Plusz még vannak a felújításra irányuló úúnijós és más szervezetek álat finanszirozott projeketek. Legjobb példa erre a Bp-Belgrád vasút. EGy fillérjébe sem kerül a MÁV-nak.

Mondom, hogy marhaságokat írsz, de csak nem fogadod el, hogy nem neked van igazad. Szerinted csak a MÁV van és kész. Nem... nem így van.

2022. okt. 5. 17:25
 15/22 A kérdező kommentje:

Én a következőket írtam:

"A MÁV anyagi helyzete jelen a körülményekhez képest nagyon jó"

A körülménnyel a válságra akartam célozni. Ha nem lenne válság és akkor lenne ilyen a MÁV anyagi helyzete akkor az tényleg nem lenne jó. De a KÖRÜLMÉNYEKHEZ képest jó. Magyarán lassan olcsóbb a vonat mint az autó az üzemanyag árak miatt.

A kérdés meg még mindig nem anyagi kérdés volt.

2022. okt. 5. 18:03
 16/22 anonim ***** válasza:
15%
15: Miért nem fárasztod ilyenekkel a MÁV-ot?? :P
2022. okt. 5. 18:45
 17/22 A kérdező kommentje:
#16 Mert most a vonatrajongókat mért ne kérdezhetném meg?
2022. okt. 5. 18:48
 18/22 anonim ***** válasza:
50%
17: Olyan gyerekes ez a sok vonatos kérdés, na de lassan már hozzászokom. :D
2022. okt. 5. 21:35
 19/22 A kérdező kommentje:
Akkor minden vonatrajongó gyerekes? Köszönjük...
2022. okt. 5. 22:07
 20/22 anonim ***** válasza:
94%
#18: Ez a tömegközlekedés kategória, mégis milyen kérdések legyenek? Bögyös kisasszonyokról szóljanak? Visz egy kis színt, nekem például sablonosnak tűnik a milyen útvonalon milyen jeggyel lehet eljutni A-ból B-be típusú kérdések. Legalább nem olyan kérdés amire csak felcsapod a Google-t és megválaszolod és csak az az egy jó válasz van. Lehet értelmes diskurzust folytatni.
2022. okt. 5. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!