Van olyan gőzös, mozdony, vagon vagy motorvonat, amit örülnél ha nosztalgia céljából talpra állítanának?
Persze, például néhány 424-est jó lenne megmenteni és üzemképessé tenni Istvántelekről.
Illet az Árpád (Aamot) nem tudom, hogy üzemképes-e, ha nem, akkor azt is meg lehetne csinálni.
#8: Jó helyzetben anyagilag a MÁV? Ha ennyire fogalmatlan vagy, akkor ne kérdezz, olvass inkább.
Egyébként véleményt kérdeztél, ha megerősítés kell, akkor úgy tedd fel a kérdést. (Vagy leginkább sehogy)
Ha a MÁV rossz anyagihelyzetben volna, akkor már leállt volna az ic+ család gyártása, a vasútvonalak villamosítása ès felújítása. Én olvashatok millió meg egy cikket, amit egyébként bárki írhat. Ha logikusan gondolkodunk, akkor hamar kiderül mi az igazság.
Magyarán: Ha tényleg rossz lenne a MÁV anyagi helyzete, akkor még mindig az ősrégi Bhv és Bd kocsikkal utaszhatnánk és nem első osztály prémiumon (1+).
10:
"A MÁV anyagi helyzete jelen a körülményekhez képest nagyon jó. Ha ez nem így lenne, akkor nem lenne ilyen "olcsó" egy jegy."
Nem a nosztalicskáról szólt a kérdező agymenése, ezért írtam azt amit a 9.ben!
Kérdező az ic+ projekt haldoklik. Ha úgy menne ahogy mennie kéne, már mindenhol is ic+ kocsikkal kellene utaznunk. Mellesleg ez MÁV-Startos projekt, nem MÁV-os!
A pályákról amit írsz az szintén nem azt bizonyítja, hogy a MÁV olyan k. jó helyzetben lenne. A pályahálózatot nem csak a MÁV-os bevételekből tartják fent, ugyanis minden vonat után fizetik a magánsvasúttársaságok is a pályahasználati díjakat. Plusz még vannak a felújításra irányuló úúnijós és más szervezetek álat finanszirozott projeketek. Legjobb példa erre a Bp-Belgrád vasút. EGy fillérjébe sem kerül a MÁV-nak.
Mondom, hogy marhaságokat írsz, de csak nem fogadod el, hogy nem neked van igazad. Szerinted csak a MÁV van és kész. Nem... nem így van.
Én a következőket írtam:
"A MÁV anyagi helyzete jelen a körülményekhez képest nagyon jó"
A körülménnyel a válságra akartam célozni. Ha nem lenne válság és akkor lenne ilyen a MÁV anyagi helyzete akkor az tényleg nem lenne jó. De a KÖRÜLMÉNYEKHEZ képest jó. Magyarán lassan olcsóbb a vonat mint az autó az üzemanyag árak miatt.
A kérdés meg még mindig nem anyagi kérdés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!