Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lekéstem a buszt mert a...

Lekéstem a buszt mert a megállóba több mint 3 perccel hamarabb érkezett meg mint, ahogy kivan írva?

Figyelt kérdés
Tudok kérni igazolást, mert ezért késem le a gyakorlatot? Előttem ment el, és aki pontosan jön? Az néz miért nem jön miközben már elment?

2022. szept. 15. 06:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%
Késésről tudsz kérni igazolást, de nem késett a busz, úgyhogy esélytelen.
2022. szept. 15. 06:23
 2/15 anonim ***** válasza:
61%

A menetrend csak TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ.

Ha egy megállóban nem kell megállni, mert nincs utasforgalom, máris megvan a 3 perc.

Nem történt volna meg ez, ha öt perccel hamarabb indulsz el otthonról.

2022. szept. 15. 06:35
 3/15 A kérdező kommentje:
Természetesen, csak szokás szerint ezek a buszok, ebben a megállóban átlagosan 10p később érnek be, ezért vagyok ennyire kiakadva. Két hete járok távolságival, és ez az első, hogy nem KÉSETT, nem, hogy idő előtt jött. A kövi buszon azt mondta az ellenőr, hogy meglehet kérdezni mert nem lehetetlen kapni. Csak ugye, hogy mentem volna be ha rohantam a kövi vonatkoz?
2022. szept. 15. 07:13
 4/15 anonim ***** válasza:
84%
Ja kérem, nem arra kell alapozni, hogy úgyis késik 10 percet.
2022. szept. 15. 07:20
 5/15 anonim ***** válasza:
78%
Isten hozott a való világban! Ez így működik, hogy előbb kell ott lenned, nem akkor, amikorra ki van írva. Ezt most elnézted, de legközelebb ott leszel hamarabb. Igen, lehet, hogy 10 perccel hamarabb kell majd felkelned, hogy biztosan elérd. Az élet már csak ilyen. És még ilyenkor is lesz olyan, hogy nagy ritkán egy járat egyszerűen csak kimarad, amiról nyilván nem kapsz értesítést. A pakliban mindig is benne van a késés, akár iskolába, akár munkába mész.
2022. szept. 15. 07:27
 6/15 anonim ***** válasza:
72%
itt ez úgy működik, hogy ha a menetrendtől eltér, előbb érne a következő megállóba, akkor az előző megállóban vár néhány másodpercet, vagy percet. A következő megállóba pontosan érkezik.
2022. szept. 15. 08:13
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A menetrend alján az is ott van, hogy a városi közlekedés sajátosságai miatt eltérések előfordulhatnak.

Hosszabb vonalakon ki szokott jelölve lenni néhány megállóhely, többnyire forgalmasabb megállók átszállási lehetőséggel, ahol a menetrendi ideje előtt érkező busz megvárja a menetrend szerinti indulási időt. A Tied pont nem ilyen megálló volt.

2022. szept. 15. 08:30
 8/15 anonim ***** válasza:
96%

Szóval, ez Volánbusz volt. Ott esélyed sincs, mert lazán veszik az egészet, nem motiválják a sofőröket a pontos munkavégzésre. Én is késtem már le Volánbuszt, mert 5 perccel hamarabb jött...

Ha a BKK-ról lenne szó, ott jobb helyzetben lennél, mert ott másodpercre naplózva vannak az indulások és érkezések, valamint a sofőröket büntetik a sietés miatt, ebből adódóan mindig betartják az indulási időket, akár várakozás árán is.

2022. szept. 15. 08:52
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A 8-as kicsit félreérthető, pontosítanám, hogy ne lehessen belekötni.

Tehát, a "mindig betartják az indulást" nyilván arra a sofőrre vonatkozik, aki korábban érkezik, és fizikailag lehetősége lenne az előírt indulás előtt elhagyni a megállót. Aki késik, az nem tudja ezt betartani :) Lehet, hogy ez banális kiegészítés, de szükségesnek érzem.

2022. szept. 15. 08:57
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem,miért tartja bárki elfogadhatónak a menetrendi időnél korábbi indulást. Nyilván van pár megálló, ahol akadályozná a busz a forgalmat, ha sokàig állna, de a megállók többsége nem ilyen. Innentől kezdve kizárólag odafigyelés kérdése, hogy megvárják az indulási időt vagy sem.

Formális igazolást lehet nem kapsz, de emailben panaszt téve vissza fogják nézni a GPS adatokat a Volánbusznál és el szokták ismerni a sietést tapasztalataim szerint.

2022. szept. 15. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!