Lekéstem a buszt mert a megállóba több mint 3 perccel hamarabb érkezett meg mint, ahogy kivan írva?
A menetrend csak TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ.
Ha egy megállóban nem kell megállni, mert nincs utasforgalom, máris megvan a 3 perc.
Nem történt volna meg ez, ha öt perccel hamarabb indulsz el otthonról.
A menetrend alján az is ott van, hogy a városi közlekedés sajátosságai miatt eltérések előfordulhatnak.
Hosszabb vonalakon ki szokott jelölve lenni néhány megállóhely, többnyire forgalmasabb megállók átszállási lehetőséggel, ahol a menetrendi ideje előtt érkező busz megvárja a menetrend szerinti indulási időt. A Tied pont nem ilyen megálló volt.
Szóval, ez Volánbusz volt. Ott esélyed sincs, mert lazán veszik az egészet, nem motiválják a sofőröket a pontos munkavégzésre. Én is késtem már le Volánbuszt, mert 5 perccel hamarabb jött...
Ha a BKK-ról lenne szó, ott jobb helyzetben lennél, mert ott másodpercre naplózva vannak az indulások és érkezések, valamint a sofőröket büntetik a sietés miatt, ebből adódóan mindig betartják az indulási időket, akár várakozás árán is.
A 8-as kicsit félreérthető, pontosítanám, hogy ne lehessen belekötni.
Tehát, a "mindig betartják az indulást" nyilván arra a sofőrre vonatkozik, aki korábban érkezik, és fizikailag lehetősége lenne az előírt indulás előtt elhagyni a megállót. Aki késik, az nem tudja ezt betartani :) Lehet, hogy ez banális kiegészítés, de szükségesnek érzem.
Nem értem,miért tartja bárki elfogadhatónak a menetrendi időnél korábbi indulást. Nyilván van pár megálló, ahol akadályozná a busz a forgalmat, ha sokàig állna, de a megállók többsége nem ilyen. Innentől kezdve kizárólag odafigyelés kérdése, hogy megvárják az indulási időt vagy sem.
Formális igazolást lehet nem kapsz, de emailben panaszt téve vissza fogják nézni a GPS adatokat a Volánbusznál és el szokták ismerni a sietést tapasztalataim szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!