Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Buszra szájosárral fel lehet...

Buszra szájosárral fel lehet vinni nagyobb kutyát?

Figyelt kérdés

2022. márc. 16. 09:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Tőlünk két háznyira van VOLÁNBUSZ megálló, többször láttam már felszállni az egyik falubelit egy dán doggal. Néhányszor olyan is volt, hogy együtt utaztunk. A gazda már idős ember, csak a kutyának vett jegyet. Oltásigazolást, ilyesmit nem kértek a sofőrök, de gondolom azért, mert már ismerték. Az egyik sofőr még nevén is szólítva üdvözölte a kutyát. Kora délutáni járatok voltak, néhány utassal.

Nem tudom, hogy Baranya megyei „falubusz” járatok tapasztalata számít-e ott, ahol te szeretnél utazni?

2022. márc. 18. 19:53
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó válaszolónak a válaszát, ilyen válaszokat vártam. Nem arrafelé lakom, de ha az is Volánbusz, akkor hátha engedik errefele is.
2022. márc. 18. 19:59
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem hátha engedik, hanem engedni kell. Erre való a szabályzat, ezért kaptál ennek megfelelő válaszokat.

Én pl. fejér megyei helyköziről tudok nyilatkozni. Az 5-6hónapos ölbekölyökre húzta a száját a sofőr, hogy nem lehet kutyát vinni a busszal, de némi szájhúzogatás után aaaaaaaannyira jó fej, hogy felenged, nem, nincs kutyajegy, jóvanvigyem, de ugye nem koszol semmit, mert akkor azt kifizetteti.

Ugyanaz a kutya, 40 kilós felnőttként is jött velem jó párszor... csakhogy addigra már utánanéztem a szabályzatnak. Mikor látszott hogy határozott vagyok, tudom, mit kérek (felnőtt jegy kell pl a kutyának, ahol nincs élőállat jegy), már rögvest nem mertek kekeckedni egyszer se.

Szóval ha tisztában vagy a jogaiddal, akkor nem tudnak belédkötni, úgyhogy többre mész az előző oldali válaszokkal, mint azzal, hogy mit szoktak baranyában.

2022. márc. 18. 21:59
 14/15 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy többre megyek, de engem tényleg a tapasztalatok érdekeltek. Pl. amit írtál is, hogy egy 40 kilós kutyát is engednek-e, illetve akár ez, hogy húzta a száját, de nyilván fel lehet vinni. Értem én, hogy a szabály szerint lehet, de mivel abban eleve kutya volt említve, illetve eddig én is úgy gondoltam, hogy maximum az kistestű kutyákra lehet igaz, akik elférnek mondjuk ölben, nagyokat biztos nem engednek fel. Tehát ezért érdekelt a tapasztalat, akár Baranya megye, akár más, tök mindegy, örülök neki akkor ha a nagy kutyákat is lehet vinni.
2022. márc. 19. 12:47
 15/15 anonim válasza:

Szia

Előírás szerint, póráz, szájkosár, legyen a kutya tiszta, legyen érvényes jegye/ bérlete, (bérlet is kapható) Bp bkv- n ahány ajtó, annyi kutya utazhat egyszerre, volánbuszon buszonként egy kutya.

A sofőrnek mindenképp fel kell engednie akár egy moszkvai őrkutyát is, ha minden előírás be van tartva és vagy jegye.

Oltási könyvet kérhetnek, de nem szoktak jellemzően, csak ha nagyon kekec a sofőr.

Ha igazoltan terápiás kutyád van, akkor ingyenes.

Tapasztalatból mondom, én sokat utazom a kutyámmal, és több mint 60 kg.

Annyi, hogy pl a buszsofőr utasíthat, hogy pl a csuklósbuszon középen kell állnom a kutyával, tehát nem ülhetünk le, ha sokan vannak, hiába van külön jegye.

Bárhova viheted Magyarországon belül, vonattal, komppal, stb.

Remélem sikerült segítenem.

2022. márc. 20. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!