Tőlünk két háznyira van VOLÁNBUSZ megálló, többször láttam már felszállni az egyik falubelit egy dán doggal. Néhányszor olyan is volt, hogy együtt utaztunk. A gazda már idős ember, csak a kutyának vett jegyet. Oltásigazolást, ilyesmit nem kértek a sofőrök, de gondolom azért, mert már ismerték. Az egyik sofőr még nevén is szólítva üdvözölte a kutyát. Kora délutáni járatok voltak, néhány utassal.
Nem tudom, hogy Baranya megyei „falubusz” járatok tapasztalata számít-e ott, ahol te szeretnél utazni?
Nem hátha engedik, hanem engedni kell. Erre való a szabályzat, ezért kaptál ennek megfelelő válaszokat.
Én pl. fejér megyei helyköziről tudok nyilatkozni. Az 5-6hónapos ölbekölyökre húzta a száját a sofőr, hogy nem lehet kutyát vinni a busszal, de némi szájhúzogatás után aaaaaaaannyira jó fej, hogy felenged, nem, nincs kutyajegy, jóvanvigyem, de ugye nem koszol semmit, mert akkor azt kifizetteti.
Ugyanaz a kutya, 40 kilós felnőttként is jött velem jó párszor... csakhogy addigra már utánanéztem a szabályzatnak. Mikor látszott hogy határozott vagyok, tudom, mit kérek (felnőtt jegy kell pl a kutyának, ahol nincs élőállat jegy), már rögvest nem mertek kekeckedni egyszer se.
Szóval ha tisztában vagy a jogaiddal, akkor nem tudnak belédkötni, úgyhogy többre mész az előző oldali válaszokkal, mint azzal, hogy mit szoktak baranyában.
Szia
Előírás szerint, póráz, szájkosár, legyen a kutya tiszta, legyen érvényes jegye/ bérlete, (bérlet is kapható) Bp bkv- n ahány ajtó, annyi kutya utazhat egyszerre, volánbuszon buszonként egy kutya.
A sofőrnek mindenképp fel kell engednie akár egy moszkvai őrkutyát is, ha minden előírás be van tartva és vagy jegye.
Oltási könyvet kérhetnek, de nem szoktak jellemzően, csak ha nagyon kekec a sofőr.
Ha igazoltan terápiás kutyád van, akkor ingyenes.
Tapasztalatból mondom, én sokat utazom a kutyámmal, és több mint 60 kg.
Annyi, hogy pl a buszsofőr utasíthat, hogy pl a csuklósbuszon középen kell állnom a kutyával, tehát nem ülhetünk le, ha sokan vannak, hiába van külön jegye.
Bárhova viheted Magyarországon belül, vonattal, komppal, stb.
Remélem sikerült segítenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!