Miért épp a személyvonattal? /Székesfehérvár-Bp.között/
Ha van itt olyan aki esetleg Székesfehérvár és Bp.Kelenföld/Bp.Déli között ingázik azaz nem köztes helyen száll fel vagy le miért száll fel a (majdnem) mindenhol megállós személyre (G43, Z30) ahelyett, hogy a már pótdíjmentes IC-k között válogatna minden óra 12 (Göcsej/Bakony), 37 (Balaton, Tópart)-es indulással tehát félórás ütemben mennek felváltva. Beülsz szépen abba kocsiba amibe nem kell IC pót és helyjegy és fenn vagy 30-35p alatt.
Én nem engednék eladni Szfvár-Kelenföld és Déli viszonylatra vagy vissza jegyet óra 12, 37ig személyekre (tudom ezt megoldani a rendszerben plusz munka lenne, de nem hiszem azt, hogy ezek az utasok nem tudnak erről:( [link]
Tegnap is telibe mögöttem telefonál egy nő (a 14:18-on) és hát természetesen Kelenföld volt az úticél (és nem, nem Kőbánya v
Fradi azt teljesen meglehet érteni mieét megy G43-al) a többit nem tudom. Csak egy kicsit kell előbb kiérni és mindjárt nincsenek annyira megtöltve azok az 1 egységnyi Flirt-ek.
Én pont ezen az úton járok egyetem miatt.
Több oka is van, ha valaki zónázóval megy Kelenföldről vagy Déliből Fehérvárra, esetleg vissza.
1. Azzal a vonattal megy, amit elér.
Volt olyan többször is, hogy a 42-est nem értem el, de a 48-ast igen. Azért nem fogok rohanni, hogy elérjek egy vonattot, ami gyorsabban van Budapesten, ha nem sietek.
2. A zónázókon általában több hely van, és kényelmesebbek
Mivel a sebes és IC vonatok továbbmennek egészen Szombathelyig pl, végig a Balaton mentén, ezért sokkal többen vannak rajtuk, és még csak nem is annyira kényelmesek. Jobban szeretem ilyen szempontból a zónázókat, mert nyugodtan le tudok ülni, kultúrált, és halkabb, mint a gyors.
3. Sokan szeretnek utazni
Ez azt jelenti, hogy szívesebben ülnek plusz 20 percet nézelődve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!