Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Velem van a baj, és valami...

Velem van a baj, és valami íratlan szabályt szegtem meg?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 2 hétben Budapesten dolgozom és tömegközlekedek. És már a 4-5 alkalommal futok abba bele, hogy főleg 45-55 közti pasik ülnek a 2-es ülésen középen vagy levágják a táskát a 2. ülésre (tömött busz), és fel vannak háborodva, amikor megkérdezem, hogy leülhetek-e?

A mai pasas puffogva közölte, hogy ő akkor feláll, mert ketten nem férünk el.

160 cmes nő vagyok, normál testtömeggel, bőven elférek egy ülésen.

Egész őszintén a francnak van kedve a tömött buszon állva nyomorogni 25 megállón keresztül, mikor van elvileg üres hely.

2022. febr. 21. 08:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
9%
#10: Szövegértés látom megy. Nem sajátítom ki, mondom aki szeretne az ablak és közém beülni, azt beengedem, így a folyosó felé ki tudom lógatni a vállamat, vagy inkább felállok, mert nem szeretek idegenekhet simulni
2022. febr. 21. 12:02
 12/20 anonim ***** válasza:
43%

Pont a tömegközlekedésben figyelhető meg leginkább a pestiek és a vidékiek közötti különbség. Vidéken is sokan maguk mellé teszik a táskájukat (amíg van szabad 2-es ülés, én is), de ha megkérdezed, szabad-e a hely, nem puffognak, hanem odaengednek. Ugyancsak Pesten szokás, hogy az ajtóknál tömörül a sok agyhalott, míg bentebb focizni lehetne. Ha te állsz meg az ajtóban (akkor szoktam, ha a fent említettek miatt nem tudok beljebb menni), és valaki le akar szállni, akkor vidéken általában udvariasan szól az illető, Pesten szó nélkül átnyomakodik rajtad. Ugyanígy ha én szeretnék leszállni, és valaki útban van, akkor Pesten hiába szólok neki, én is kénytelen vagyok nyomakodni.

Szóval igenis a pestiek a legbunkóbb emberek Magyarországon.

2022. febr. 21. 12:52
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan ülések, amik "másfélszemélyesek", nem lehet, hogy ilyenen ülőnek szóltál? Ha az ülésen nincs egy középen jól látható elválasztó, az akkor másfeles.
2022. febr. 21. 15:31
 14/20 anonim ***** válasza:
56%
Ha a cucca elfér mellette, akkor egy 50 kilós nő is.
2022. febr. 21. 15:51
 15/20 A kérdező kommentje:
“ Vannak olyan ülések, amik "másfélszemélyesek", nem lehet, hogy ilyenen ülőnek szóltál?” nem, rendes kétszemélyes ülés volt.
2022. febr. 21. 18:12
 16/20 anonim ***** válasza:
2022. febr. 22. 18:41
 17/20 anonim ***** válasza:
#16 Van benne igazság, még ha vicces is (amúgy szeretem ezt a bandát) :D
2022. febr. 22. 21:39
 18/20 anonim ***** válasza:
77%

Én voltam a bunkó pesti, mikor katona voltam és vidéki kiskatonákhoz kerültem.Jó volt egy szem pestiként szabolcsi,borsodi emberek között.Egyszer kérdeztem tőlük,hogy mi a bajuk a budapesti emberekkel,mert gyakran szídták őket.

"me ottan van munka és nekünk könnyű és ezé gizdák vunk."

2022. febr. 23. 08:20
 19/20 anonim ***** válasza:
26%
Nem tudom, te milyen ember vagy, de én ahány normális embert ismerek Pesten, az szinte mind vidékről költözött fel.
2022. febr. 23. 08:27
 20/20 anonim ***** válasza:

#19: 20 éve élek itt, nekem van összesen 1 db pesti haverom, egy budaörsi, de az már határeset! az összes többi messzi vidékről jött :)

Meg a feleségem is pesti.

Munkatársak és volt munkatársak közt is hasonló az arány.

2022. febr. 23. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!