Velem van a baj, és valami íratlan szabályt szegtem meg?
Az utóbbi 2 hétben Budapesten dolgozom és tömegközlekedek. És már a 4-5 alkalommal futok abba bele, hogy főleg 45-55 közti pasik ülnek a 2-es ülésen középen vagy levágják a táskát a 2. ülésre (tömött busz), és fel vannak háborodva, amikor megkérdezem, hogy leülhetek-e?
A mai pasas puffogva közölte, hogy ő akkor feláll, mert ketten nem férünk el.
160 cmes nő vagyok, normál testtömeggel, bőven elférek egy ülésen.
Egész őszintén a francnak van kedve a tömött buszon állva nyomorogni 25 megállón keresztül, mikor van elvileg üres hely.
"A mai pasas puffogva közölte, hogy ő akkor feláll, mert ketten nem férünk el."
A "puffogást" leszámítva az ürgének igaza volt.
Én ritkán utazom BKK-n, de minden alkalommal elgondolkozom azon, hogy ki a bánat tervezte az újabb típusú buszok belső terét és kinek a számára, mert úgy nagyjából másfél személyesnek mondanám a dupla üléseket.
Nyáron persze, amikor az embereket nem vastagítja a kabát.
Más is elgondolkozott már a dolgon.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__..
Igaza van, egy átlag méretű férfi mellé már nem fér el egy másik ember, max a saját nője vagy felesége, akivel összesimulnak.
Én mondjuk pont ezért nem is ülök le már sosem.
Én repülőn is szopóágon vagyok a széles vállammal, kénytelen vagyok kitekeredve utazni, a BKV-n meg még keskenyebbek az ülések.
1-es, ezt kikérem magamnak. Valahogy az utazásaim 99 százalékát sikerül konfliktusmentesen levezényelnem itt Budapesten, de persze, “a pestiek bunkók”. Mintha a romlatlan magyar vidéken ne lenne időről időre egy-egy bagózó buszsofőr, a folyosó közepére letáskázó utastárs meg a telefonját órákon át lehalkítani képtelen csethuszár.
Kérdező, ha van könnyebben hozzáférhető hely, célszerű azt választani. Én sem szeretem, hogy ha jól láthatóan van más opció , de mégis közvetlenül mellém ül valaki. De szerintem te sem szereted ilyenkor a kéretlen dörgölőzést, cirógató lábszőröket meg adott esetben a kibukkanó kolbászos büfit. Igaz?
Nem volt más opció, legalábbis a látómezőmben, tele volt a busz.
A mai pasi amúgy bőven elfért volna, csak a táskáját kellett volna maga mellől az ölébe tenni.
De ezek szerint nem illendő más mellé leülni.
Én is utálom ha mellém ülnek.Ahhoz lusta vagyok,hogy álljak,viszont sem jegyem,sem bérletem nincsen.Emiatt ugrásra készen kell állnom,ha jön az ellenőr.Az utazásom alatt végig idegesen ülök és vizslatom a gyanusan ellenőrnek kinéző egyedeket.Na,ha ilyenkor mellém akar ülni valaki,megölöm a nézésemmel.
Ez hosszú távon simán megéri,mert amit spórolok a bérletvásárláson,majd gyógyszerekre kell költsem.
alapból bunkóság egy tömött buszon két ülést kisajátítani
de sokan sportot csinálnak belőle, hogy melléjük ne üljön senki (vagy ők legyenek az utolsók, aki mellé le akarnak ülni)
nem budapesti jelenség, különösen a vidéki utasokat szállító távolsági buszokon jellemző
itt tart a kultúránk.
#8: Te ennyire szeretsz idegenekhez dörgölőzni?
Amúgy ha leülök én az ablak melletti helyet hagyom szabadon, felőlem beülhet oda aki akar, de nem szoktak akarni.
"Te ennyire szeretsz idegenekhez dörgölőzni?"
ha ennyire nem bírod a feszkót, mész taxival. két ülőhelyet kisajátítani, miközben mások állnak, bunkóság. de látom, hiába magyarázom a túltengő én-én-én posztkomcsi individualizmusban, ami ezt az országot jellemzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!