Robogózás írott, vagy íratlan szabályai? (Konkért kérdések lent)
PL mikor kell lehúzódni az út jobb szélére, vagy mikor mehetek normálisan a sávomnak a közepén?
Piros lámpánál álló sort jobbról vagy balról előzünk? Balról lenne logikus, de láttam már mindkettőt.
Most jelenleg ez a kettő jutott eszembe, de ha bármi más eszetekbe jut, nyugodtan írjátok le.
Meg fogod tapasztalni amit a második írt. Minimum! sávközépen kell közlekedni robogóval, különben ha 65-el mész akkor is megelőznek kicsi oldaltávval.
A sáv jobb oldalán akkor menj, ha mondjuk a többi közlekedő 20-30-al gyorsabban megy, mint te. Ekkor sem a padkára húzódva kell menned, várva, hogy valaki hátha belök az árokba, hanem a jobb oldali kerékvágatban. Abban az esetben, ha kétsávos főúton haladsz, nyugodtan menj a baloldaliban, ha ott tartod biztonságosnak. A belső sávot használva tudnak csak kielőzni, tehát nem fognak lecentizni.
Én csak a jobboldalon csorogtam előre az autósor mellett, de akkor sem minden áron. Nem éri meg a furakodást az az 5 autó amivel előrébb kerülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!