A buszsofőrnek meg kell várnia, hogy a felszállók meg tudjanak kapaszkodni vagy leülni?
Ma a buszon én voltam az utolsó aki annál a megállónál felszállt. Ahogy elindultam az ülések felé, a busz abban a pillanatban elindult. Majdnem elestem.
A többi megállónál felszállókkal is ezt csinálta. Ők is nagyon megingottak, majdnem elestek.
Egy buszvezető szemszögéből:
Úgy oktatják, hogy azon járművezetőknek nincs, vagy nagyon kevés az utasbalesetük, akik ajtózárás után egyből parkettát lépnek. Az utas ilyenkor erősen megkapaszkodik, és kapaszkodik az utazása teljes időtartama alatt.
Ha hirtelen fékezés van, baj nincs, mert az utas markolja a csövet rendesen.
Az a vezető viszont, aki "tojásokon lépdelve" indul el, nos, nála az utas -mivel "óvatos a vezető" hajlamos nem kapaszkodni. És egy hirtelen fékezésnél dől, mint a liszteszsák.
És igen, kipróbáltam: igaz.
Pár kifejezetten "VIP" eset van, amikor addig nem is vagyok hajlandó elindulni, míg az illető le nem ül:
-Vak ember kutyával;
-Szülő karonülő gyerekkel (gyerekekkel);
-Várandós kismama;
-Nehezen mozgó idős ember.
Amíg ezen illetők biztonságosan le nem tudnak ülni, addig a busz a megállóban áll. Ha a többi utas nem kap észbe, beszólok a mikrofonon, helyet kérek nekik.
"Ha a többi utas nem kap észbe, beszólok a mikrofonon, helyet kérek nekik."
Bárcsak minden sofőr ezt tenné!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!