Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Buszsofőr ellenőrizheti a...

Buszsofőr ellenőrizheti a bérlethez tartozó viszonylat igazolást?

Figyelt kérdés
Kivette a kezemből a berletet és állapozta a tokot, hogy hol van a viszonylat igazolás majd utána bocsánatot kert mert azt hitte más települések között használom
2021. dec. 16. 18:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de nem így hanem úgy hogy normálisan elkéri. Amikor iskolába jártam régen is voltak ilyen sofőrök. Ez is egy ok volt hogy utáltam buszozni.
2021. dec. 16. 18:49
 2/7 anonim ***** válasza:
27%

Az a dolgunk.

És nem, nem udvariasan kérjük el, elvesszük. Megnézzük, ha OK, visszaadjuk, ha nem OK, megyen gyalog, vagy fizet.

Én nem szoktam bocsánatot kérni, az a dolgom, hogy megnézzem. A tarhonyának meg az, hogy becsületes legyen.

2021. dec. 16. 22:06
 3/7 anonim ***** válasza:
63%
Mivel ez is beletartozik a feladatkörébe így igen ellenőrizheti, de nem úgy hogy gondol egyet és amikor kedve van, hanem mindig kell ellenőriznie ahogyan a diákigazolvány meglétét is vagy bármilyen más kedvezményre jogosító igazolványt ellenőriznie kell. Az hogy a nagy többség kb mindenki vagy csak időnként nézi meg vagy egyáltalán nem ez gyakoribb. Általában akkor szokták nagyon nézni ha fülest kapnak arról hogy ellenőrzés várható, olyankor nem csak az utast büntetik meg hanem a sofőrt is, csak a sofőrt úgy hogy felveszik jegyzőkönyvbe hogy ezt és ezt elmulasztotta aztán majd a felettese dönti el mi lesz.
2021. dec. 17. 00:08
 4/7 anonim ***** válasza:
95%
#2 Megnézni a dolgod, de el nem vehetsz senkitől semmilyen hivatalos iratot, nem vagy hatóság. De remélem egy ilyen tapló, mint te, nem is dolgozik már sokáig buszvezetőként.
2021. dec. 17. 14:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként önmagában az is nevetséges, hogy ez a viszonylatigazolás nevű dolog még létezik. Adott viszonylatra kellene kiállítani magát a bérletet, és kész. Úgy tűnik, hogy a MÁV-val való egyesülés óta elindultak ebbe az irányba az egykori Volánbusznak azok a részei is, ahol még létezik ez a nevetséges baromság.
2021. dec. 17. 14:51
 6/7 anonim ***** válasza:
94%
4. Ez így van. De ő csak hatalom mániás. Szeretné magát valakinek érezni, megmutatni hogy ő valaki. Valószínűleg szar életét van, nem vitte semmire, munkája is szar. Ráadásul éhbérért. Ez nagyon frusztráló lehet számára, ezért paraszt.
2021. dec. 17. 14:54
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

De, kiveszem a kezéből. Ha nem érvényes, vagy fizet, vagy tirhul. Ugyanis kamera van, ami engem vesz, meg vannak civil ruhás ellenőrök, akik random felszállnak bárhol, és ha elnéző vagyok, feljelent, amiből fegyelmi eljárás van, és következő hónapban sz/rabb járatot viszek, és/vagy 30-40 ezerrel kevesebb a fizetésem.

Tehát nem jóságoskodom meg udvariaskodom a varangyokkal, hanem keményen ellenőrzök.

#2.

2021. dec. 17. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!