Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A buszsofőrök dohányozhatnak?

A buszsofőrök dohányozhatnak?

Figyelt kérdés
Minden nap buszozok (távolsági), és többször érzek cigifüst szagot amikor felszállok, meg van olyan is, hogy menet közben kezdem el érezni. Általában úgy csinálják a sofőrök, hogy a busz pályaudvaron leszállnak ha még van néhány perc indulásig, és akkor gyújtanak rá. Gondolom akkor dohányoznak vezetés közben, ha nincs idejük leszállni. Oké, hogy kinyitják maguk mellett az ablakot, de attól még érezni lehet. És a buszon ott van a piktogram ami tiltja a dohányzást. Engem nem zavar, mert én is dohányzom, de akik nem, őket pl. lehet hogy irritálja. Személyautóban ugye nincs megtiltva, csak nem ajánlott, de a tömegközlekedésen nem tudom, hogy van ez.

2021. nov. 10. 09:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A buszon nem. De olyat szoktak, hogy egy-egy percre kilépnek egy megállónál cigizni.
2021. nov. 10. 09:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A buszon valóban nem szabadna, de előfordul, hogy nem tartják be.

A fülke külső oldalsó ablakát elhúzza, és ott lógatja ki a cigit (Mint az autóban, ha lehúzod az ablakot)

2021. nov. 10. 10:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az igazán ordas paraszt buszsofőrök valóban bagóznak a buszon, akár még menet közben is, de szerencsére a korábbi évekhez képest visszaszorulóban van ez az amúgy nyilván illegális tevékenység.
2021. nov. 10. 12:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de senki nem törődik vele.
2021. nov. 11. 08:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
#3 ne is mondd! Volt már, hogy majdnem üvöltöztem a kollégával akit váltottam, mert kinyitotta a fülkeajtót és majdnem elhánytam magam, olyan cigiszag dőlt ki belőle, én meg rühellem. Ott helyben hívtam is a garázsmestert, hogy küldjön egy másik gépet, mert én ezzel nem fogok dolgozni még 9 órát.
2021. nov. 11. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!