Az alábbi utas-buszsofőr vitában kinek volt igaza?
Most történt az egyik BKV-s buszon, hogy valaki kezében fogta a dobozos üdítőjét, s ugyan nem bontotta fel, de a sofőr jelezte, hogy azt a buszra fel nem viheti. Az illetőnek nem volt szatyra, zsebre meg nem tette, így a társa elvette tőle és kidobta a szemetesbe. Emiatt a következő megállóig az érintett utas és a sofőr között parázs vita alakult ki, az utasok pedig a következő megállónál leszálltak.
Nem tudom kinek volt igaza, de ha valaki szatyorban visz fel ilyen üdítőt más vásárolt termékkel együtt, akkor sem engedik fel a buszra?
Miért lett 7%-ra lehúzva a #2 válaszom?
Értem én, hogy nem tetszik, de nem én írtam, csak bemásoltam a bkk oldaláról...
Jogi szempont a buszvezetőnek igaza volt. Függetlenül attól, ki mit vél jogszerűnek, kinek milyen tapasztalata van.
De hát nincs kibontva! No igen. Azért van egy érdekes momentum. A kezében fogta.
Olyan ez, mint a kés. Lehet nálam akár 70 cm-es bozótvágó, nem csak 8 cm élhosszúságnál rövidebb, vagy pont annyi.
Ha a kés mondjuk egy bliszterben van, mert most vettem, viszem haza semmi gond. De egy 9-cm es, csukott bicska a zsebben már nem az.
Ha bevásárolok, és a szatyorban, banyatankban stb. van dobozos ital, az nem fog magától kinyílni, és nem fog kortyolni saját magából. De ha a kezemben tartom, akkor egy fél pillanat alatt fel tudom nyitni. Még nincs, de előfordulhat. Mint ahogyan a zsebre rakott bicska is könnyebben nyílik, mint gondosan elcsomagolva.
#9:
Hát hülyőkém, ha azt hiszed, hogy ha valamit szétlocsolsz hátul és akkor #mostjólkib*sztamasofőrrel van, max. annyit fogsz elérni, hogy addig nem mész sehová, amíg fel nem takarítod, de előtte még néhány felháborodni hajlamos utas is jól leüvölti a fejed. De ha te ettől leszel nagyfiú...😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!