Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az alábbi utas-buszsofőr...

Az alábbi utas-buszsofőr vitában kinek volt igaza?

Figyelt kérdés

Most történt az egyik BKV-s buszon, hogy valaki kezében fogta a dobozos üdítőjét, s ugyan nem bontotta fel, de a sofőr jelezte, hogy azt a buszra fel nem viheti. Az illetőnek nem volt szatyra, zsebre meg nem tette, így a társa elvette tőle és kidobta a szemetesbe. Emiatt a következő megállóig az érintett utas és a sofőr között parázs vita alakult ki, az utasok pedig a következő megállónál leszálltak.

Nem tudom kinek volt igaza, de ha valaki szatyorban visz fel ilyen üdítőt más vásárolt termékkel együtt, akkor sem engedik fel a buszra?

2021. dec. 21. 19:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Nem nagyon hiszem hogy ez a valóságban megtörtént, de semmi köze a sofőrnek ahhoz hogy felbontatlan bármilyen italt vagy ételt (legyen az akár alkohol is) felvigyek a buszra.
2021. dec. 21. 20:04
 2/14 anonim ***** válasza:
25%

Nem gondoltam volna, de a buszsofőrnek volt igaza:

"Tilos a járműveken, valamint a metróhálózat, a HÉV és a fogaskerekű utasforgalmi területein:

(...)

- a hajójáratok kivételével ételt és italt fogyasztani, és csomagolatlan vagy nem visszazárható

csomagolású élelmiszerrel, itallal utazni,"

[link]

2021. dec. 21. 20:10
 3/14 A kérdező kommentje:
Ilyen szabályozásról hallottam, csak nem tudtam mennyire alkalmazzák a gyakorlatban. De ma történt és tanúja voltam.
2021. dec. 21. 20:12
 4/14 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem 100-ból 99 buszsofőr nem foglalkozik ezzel.
2021. dec. 21. 20:17
 5/14 anonim ***** válasza:
82%
Ha mondta a sofőrnek, hogy nincs felbontva és nem is áll szándékában felbontani, akkor neki van igaza. Egyébként a buszsofőrnek.
2021. dec. 21. 20:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerem a 2-es által belinkelt szabályt, de mindig úgy értelmeztem, hogy csak akkor érvényes, ha már fel van bontva az ital. Így megint megnézve tényleg kétértelmű, de én nem hinném, hogy aki a szabályzat szövegét írta, az a bontatlanra értette volna.
2021. dec. 21. 20:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha fel van bontva:

-Vagy az ital marad a megállóban, és az utas jön;

-Vagy az ital, és az utas is marad a megállóban. Ez a hivatalos.

Ha nincs felbontva, nem érdekel a dolog. Vis maior, ha utazás közben bontja fel. :D

Történet:

Fiatal srác, éjszakain, bontott sörrel (már a sokadik lehetett neki) akart felszállni.

Mondom neki: Nem túl jó ötlet, mert hát igen vacak az út, és hát kicsit KO is vagy.

Mire ő: "Főnök, eskü nem öntöm ki, drága volt! Ha egy csepp kimegy, felmosom az egész kocsit!"

Tényleg rossz volt az út, ő esett-kelt, pláne mert siettem végezni. Részint az első ajtó lépcsőjében ült (régi Ikarus), de a sörből egy csepp se ment ki. :)

Engem amúgy nem érdekel a dolog, ha fel van bontva, fel van bontva, nagy cucc.

A törzsutasaim tudják, hogy csak arra ugrok, hogy ha kilocsolják, vagy az üres dobozt otthagyják az ülések közé préselve.

Erre figyelmeztetik utastársaikat is, valahogy így:

"Wazze, a szemetesbe dobjad már!" (mert van az is a kocsin).

:)

Egy buszos.

2021. dec. 21. 21:01
 8/14 anonim ***** válasza:

Bontatlanul nyilván szállíthatja. Mellékes, hogy szatyorban viszi vagy zsebben, vagy kézben. Megbontva viszont ne szálljon fel vele, igya meg a megállóban, vagy hagyja ott.

5-össel értek egyet.

Ha nem volt felbontva és az utas nem akart direkt kötekedni, akkor biztosan mondta (volna) ezt a sofőrnek. Ebből arra következtetek, hogy vagy fel volt bontva az ital, vagy direkt kötekedni akart az illető.

Egyébként vannak ilyen elmebeteg kötekedők. Nekem is mesélték egy ismerősömről, hogy megcsinál olyanokat, hogy egy üveg (alkoholos) itallal a szatyrában megy vásárolni az élelmiszerboltba, hátha tolvajnak nézik és veszekedhet az eladókkal. <Hajtépős smiley-t képzeljetek ide.>

2021. dec. 21. 23:45
 9/14 anonim ***** válasza:
9%
Nálunk nem kötnek bele mert eleve értelmetlen lenne, most gondolj bele, 1x beleköt a sofőr adott utasba, azt 100x-osan kaphatja vissza a sofőr legközelebb, pl legközelebb felvisz az adott utas valami 2l-es cukros üdítőt a táskájában és hátul szétlocsolja...
2021. dec. 22. 07:13
 10/14 anonim ***** válasza:
93%
Ha ez a szabály, amit a 2-es írt, akkor hülyeség a szabály. Ennyi erővel ha bevásároltál, és van pár doboz üdítő vagy sör a táskádban, azzal se szállhatnál fel? A sofőr pedig jó nagy tapló.
2021. dec. 22. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!