Ki vállalja a felelősséget a távolsági buszok csomagtartójába berakott táskákért/cuccokért? Én magam vagy a buszsofőr/ busztársaság?
Sok olyan alkalom volt, amikor a sokat érő longboard-ot (gördeszka) nem vihettem fel magammal a buszra, ami elfért volna a lábamnál, nem foglaltam volna el vele több mint egy helyet, nem tettem volna kárt a buszban vagy akár a többi utasban. Kötelezően a busz csomagterébe kellett raknom, ahonnan bármelyik megállásnál bárki elvihetné azt onnan. (persze nem jellemző, de megtörténhet) Az értéke kb. 120 ezer forint körül van. Ha azt valaki onnan elviszi, akkor a felelősség a sofőré aki be rakatta velem azt oda, vagy az enyém mert én akartam azt a busszal szállítani? De ez a kérdés akár egy bőrönd esetében is felmerülhet.
Köszönöm a válaszokat.
Mert ez a társaság szabályzata.
Ha nem akarod elfogadni a szabályait, akkor nem vagy köteles igénybe venni a szolgáltatást.
Menjél mással, ha ez elfogadhatatlan feltétel.
Nem ismerem a szabályzatot, talán valaki veszi a fáradtságot, hogy kikeresi.
Szerintem ez úgy működik hivatalosan, hogy csak a sofőr jelenlétében lehet kivenni/berakni csomagot. És minden csomagon valamilyen jelölést használni.
Viszont ez életszerűtlen, nagyon kevés alkalommal láttam ilyet a sofőrtől.
Több dolog fogalmazódott meg bennem.
1. Persze értem, hogy ez egy feltevés, ha nagyon ritkán (szerintem kb soha) nem lopnak el az emberek olyan dolgokat, amiknél rendkívül nagy a lebukás veszélye illetve ha nem tudják, hogy mi az vagy látszólag nem tudják, hogy mire való. Lehet, hogy 120Kba kerül, de ezt azokon kívül akiknek ez a hobbija, nem tudja szerintem senki.
2. Tipikus emberi szokás, hogy nem követjük a "van egy szabályzat, vagy elfogadom és annak mentén cselekszek vagy nem élek a szolgáltatással." Helyette minden áron kell a szolgáltatás, de a saját szabályainkkal és hatalmas arccal verjük az asztalt, hogy mi fizettünk ezért és minden legyen úri kedvünk szerint. Hát nem.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!