Van valami taktikátok arra, hogy mindig le tudjatok ülni a buszon?
A vicces az, hogy itt főképpen nem a nyugdíjasokra gondoltam, hanem a korombeliekre (én is mondhatni fiatal vagyok közel a 30 felé, az időseknek át szoktam adni a helyet, ha szeretnének leülni)
Nem, engem az zavar hogy itt Debrecenben akármennyire áll már a buszmegálló szélére az ember (majdhogynem kockáztatva azt, hogy elsodorja a busz), főleg a taknyos általános iskolások, meg gimnazisták akkor is tudnak közelebb nyomulni, meg úgy lökdösődni az emberek közt, hogy leüljenek, aztán meg ott pöffeszkedjenek
Legszívesebben kihajítanám az összeset az ablakon
Kigyúrod magad és fellöksz mindenkit a gcibe. Más megoldás nincs, túl sok a paraszt kortól függetlenül.
Többször volt, hogy többen beálltunk szépen érkezési sorba a buszállomáson és a sok köcsög befurakodik a sor elejére és beleáll az arcodba. Ezekkel nem tudsz mit kezdeni.
Uh, szépen elkanyarodtatok a témától.
Én , ha ülni szeretnék út közben, igyekszem az ajtó közeli helyen várni a buszt. Ennyi a nagy trükk. Aztán van, hogy nem úgy áll meg a busz, akkor így jàrtam.
Városi buszon nem ülök le.
Távolsági buszon nem engedem előre azt a 10-20 embert, akiknek a beszélgetéséből hallom, hogy a legközelebbi városba, vagy a két város közötti faluba mennek. Ha nekik derogált az 5 perccel hamarabb ugyanarról a kocsiállásról, konkrétan a szomszéd városba indult busszal elmenni, hanem muszáj a távolságira szállniuk, akkor álljanak csak, én több, mint 100km-t utazok, nehogy már ne ülhessek le nyugodtan.
Mindig azzal a busszal közlekedek amelyről tudom, hogy kevesebben utaznak rajta. Én sem szeretem a reggeli tömeget (7:15-kor), ezért mindig a későbbi busszal megyek (7:35-kor), amelyen már kevesen utaznak. Pont beérek vele a suliba, mert 7:50 körül leszállok és a megállótól már csak egy ugrásnyira van az iskola (kb. 80 méter). Nekem az a szerencsém, hogy közel van a sulim, 7-8 km.
Visszafelé is ugyanez a helyzet: inkább nem a falujáróval megyek (ami kb. 8-10 helységre megy egyszerre), hanem azzal, ami csak kimondottan az én falumba viszi az embereket. Ezért várni szoktam a buszra egy 10-15 percet, de abszolút megéri; szinte üres szokott lenni a busz (mert mindenki az előbbivel megy).
Igazából nagyon-nagyon ritka az, ha nincs hely a buszon, talán havonta egyszer fordul elő (pl.: valami ünnep előtti időszakban, vagy hétvégén).
Szóval én nekem ez a "taktikám", hogy megvárom a később érkező buszt, hogy kényelmesen hazautazhassak. Nem nagyon szeretem a tömeget, még akkor sem, hacsak 10 percet töltök a buszon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!