Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van valami taktikátok arra,...

Van valami taktikátok arra, hogy mindig le tudjatok ülni a buszon?

Figyelt kérdés
Nem, nem az "egyél fokhagymát reggel", "ne fürödj", stb. fajta tippekre gondolok, hanem praktikákra ami esetleg segít, hogy sose tolakodjanak elétek a buszon

2021. nov. 5. 15:30
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
45%

9es engedjük szerintem el a te demagóg hülyeségeidet

"Csak tudod amikor békésen áll mellettem egy külsőre nyolcvan körüli bácsi, egyik kezében egy táska, a másik törött. A gipsz elég jól látható. És ott pihengetnek tizenévesek, görbült háttal, messengert nyomogatva, videót nézve, vagy valami játékba merülten."

Ez egy teljesen szélsőséges eset, szerintem egy picit fel is nagyítva amúgy. Vagy úgy gondolod, hogy telejsen életszerű és mindennapos dolog hogy 80 éves gipszelt embereknek nem adják át a helyet a buszon? Gondolom az mellett amikor csak random átadják szó nélkül szépen elsiklasz. Első 3 évemben a céges busszal jártam be, néha felszállt egy nyugdíjas házaspár rá (mondjuk foglmam sincs mégis miért de mindegy), szó nélkül 10ből 10x átadta valaki a helyet nekik. De persze felétek minden második nyugdíjas törött kézzel buszozik és állnia kell jah xd

2021. nov. 5. 16:08
 12/33 anonim ***** válasza:
65%

10/11 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy őket 2x annyi ideig viszi a busz ugyanoda

2021. nov. 5. 16:08
 13/33 anonim ***** válasza:
95%

9.-ben milyen demagóg hülyeség van?

12. Valóban, de a buszig el kell jutni, az orvosi rendelőig, piacig, boltig stb. el kell jutni.

2021. nov. 5. 16:10
 14/33 anonim ***** válasza:
44%

#8 A különbség annyi, hogy az én tapasztalatom alapján szerintem egy terhes nő jogosan panaszkodhat. Egyrészt egy terhes nőnek jóval több dolga van, mint a nyugdíjasok 90%-ának, akik sokszor csak fel-alá tengődnek különösebb ok nélkül. A terhes nő nem poénból száll fel a buszra. Illetve az ülőhelyre is sokkal nagyobb eséllyel van REÁLIS elvárásuk, hiszen nyilvánvaló az ok. Ezzel szemben, ahogy korábban leírtam, bizonyos szituációkban igenis előfordul, hogy az idősnek kisebb oka van az ülőhelyre, mint egy fiatalnak. És a "legjobb" az egészben, hogy az egyértelmű nehézségük ellenére SEM viselkednek a terhes nők általában olyan ocsmányul, mint az idősek. Ha senki nem adja át a helyet, a terhes nők akkor is képesek normálisan kérni egyet, míg az idős rögtön felháborodik és szidkozódik.

Egy szó mint száz, még a legbunkóbb fiatal is sokkal inkább hajlandó lesz átadni a helyét egy terhes nőnek, mint egy idősnek és én is százszor adnám át a helyemet neked, mint #1-nek.

De inkább kiszállok a beszélgetésből, mert nemcsak hogy számomra már irreleváns a beszélgetés, szerencsére nem kell tömegközlekednem, de ráadásul úgysem fog soha szót érteni ember emberrel, szóval az egész téma csak időpocsékolás.

2021. nov. 5. 16:13
 15/33 anonim ***** válasza:
91%

Tapasztalatom szerint a mai fiatalok gyakrabban adják át a helyet, mint mi adtuk. Nekem is sokszor át akarják adni, holott 10-ből 1x ha elfogadom, tehát nem provokálom ki.

Egyébként a kortársaimnak: a 1/4 7-kor vásárolt cukor nem édesebb, mint a 10-kor vásárolt.

69F

16/33 anonim ***** válasza:
64%

13/13 Gigliola Radic ***** válasza:

Csak egy alap érvelési hiba

Kiragad egy teljesen szélsőséges esetet, amit fel is nagyít. Jelen esetben egy törött kezű 80 éves embert (elkérte a személyit tőle?? :D ), és a saját igaza mellett érvel ezzel mintha ez lenne amúgy a teljesen életszerű, mindennapos dolog

17/33 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok ismét. Újra leírom:

1. szinte soha nem ülök

2. tisztában vagyok vele, hogy amikor mi voltunk fiatalok, mi sem voltunk nagyon mások

3. és azzal is, hogy sok idősnek a sok évtized sem volt elég arra, hogy megtanuljon viselkedni

4. Azzal is egyetértek, hogy sokszor a fiatalnak indokoltabb ülnie, mint egy idősnek.

Nem értem, miért támadtok folyamatosan.

2021. nov. 5. 16:18
 18/33 anonim ***** válasza:
25%
#17 Ez a négy pont szép és jó. De a támadás oka még mindig az, hogy rögtön azonnal elkezdted a lehető legértelmetlenebb módon támadni a fiatalokat. Számomra egy idősebb szájából minden szó irrelevánssá válik, amint ilyen dolgokat mondanak érvelésként, mint például, hogy "nyomogatják a telefont". Igen nyomogatják azt a rohadt telefont, mert lehet, hogy otthon beteg az anyjuk és érdeklődnek felőlük. Vagy akármi. Pont ezért írtam, hogy NEM ISMERJÜK A MÁSIK ÉLETÉT! Idős vagy fiatal, tök mindegy. Ilyen ócska, aljas indokokkal szidni a fiatalokat, mint hogy "nyomogatják a telefont"... hát ezek után sok pozitív válaszra ne várj. Írtam korábbi válaszban: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Te írtad a legelső választ, szépen be is köszöntél egy bizonyos stílussal. Ugyanezt a stílust kapod vissza.
2021. nov. 5. 16:29
 19/33 anonim ***** válasza:
39%

Itthon sokat gyakorlom, óvatosan, lassan kell behajtani a térdeket, ha szükséges akkor meg is kapaszkodhatsz valamibe, és a fenekedet !finoman! az ülőlap közepére helyezed🤷‍♂️

A kitartás és a gyakorlás majd idővel meghozza gyümölcsét, ha ügyes vagy idővel megtanulod, az ép leülni készülő embereket arréb lökni a faroddal, a megfelelő pillanatban.😉

2021. nov. 5. 16:45
 20/33 anonim ***** válasza:
53%
Gondolom a 7ezer ft-os bérlet mellett van jogom ülni. Mindig felülök a magasba vagy előre ,oda nem ülnek a nyuggerek
2021. nov. 5. 17:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!