Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van valami taktikátok arra,...

Van valami taktikátok arra, hogy mindig le tudjatok ülni a buszon?

Figyelt kérdés
Nem, nem az "egyél fokhagymát reggel", "ne fürödj", stb. fajta tippekre gondolok, hanem praktikákra ami esetleg segít, hogy sose tolakodjanak elétek a buszon

2021. nov. 5. 15:30
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
67%
Az a helyzet, hogy így túl a hatvanon már kellő empátiám van a nehéz sorsú fiatalok iránt. Üljenek nyugodtan, nyomogassák a telefont. Előre is szoktam engedni egynémelyüket.
2021. nov. 5. 15:32
 2/33 anonim ***** válasza:
98%
Nem ülök le. 48/F
2021. nov. 5. 15:37
 3/33 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó, a fiatal is meg szokta adni a tiszteletet, az idős is fizetethetett egykor a jegyért és remélhetőleg te is leszel egyszer 65 év feletti, tisztelni kéne az embereket.
2021. nov. 5. 15:43
 4/33 anonim ***** válasza:
70%

Drága bunkókám itt a harmadikban? Mondom, tőlem nyugodtan ülhettek.

Az én bérletem 9500 forintokba kerül havonta. Azért csak elálldogálhatok, nem?

2021. nov. 5. 15:44
 5/33 anonim ***** válasza:
67%
Nem
2021. nov. 5. 15:45
 6/33 anonim ***** válasza:
93%

#1 Jaj nem kell itt a nyugdíjas mártírkodás. Én időseket soha nem löktem arrébb, illetve a helyemet is átadtam, HA KÉRTÉK NORMÁLISAN, hiszen amilyen az adjonisten...

Ugyanakkor egy bizonyos fokig, amíg engedte a lelkiismeretem, igenis önző voltam e tekintetben. Két okból: az egyik az, hogy a fizikai erőnlét nem azt jelenti, hogy a fiatalok elpusztíthatatlan gépezetek. Nekik is szükségük van a pihenésre. És önmagában az öregkor nem azt jelenti, hogy gyengébb is az egyén. Hiszen az lehet, hogy az időseknek kisebb a teherbírása/erőnléte, na de amikor a 70 éves nénike éppen a piacra tart, míg a fiatal lehet éppen egy 12 órás éjszakai műszakot nyomott le a szalag mellett, akkor szerintem mindenkinek el kell gondolkodnia, hogy kinek van nagyobb szüksége arra az ülésre. A másik okom az önzőségre az, hogy igen, 20 évesen valóban fitt és erőteljes vagyok... és szeretném ezt az állapotot minél tovább fenntartani, aminek egyik alapvető feltétele az, hogy feleslegesen nem nyúzom magamat. Tudok állni? Igen. Megerőltető? Nem. De ez olyan dolog, hogy én a hideget is nagyon jól bírom, 0 fok körül még 10-15 percet kellemesen eltöltök pólóban odakint, de tudom, hogy hosszú távon ez pocsék ötlet, ezért felöltözök rendesen. Na, ugyanez igaz a buszon való állásra is.

A fiatalok közül nagyon sokan indokolatlanul bunkóak, ez tény. Az idősek közül pedig legalább ugyanennyien szintén azok. Ahogy a fiatalok nem éreznek kellően együtt az idősökkel, úgy az idős is semmibe nézi a fiatalokat. Soha nem felejtem el azt, amikor egy öregasszony (aki FUTOTT a busz után) hangosan panaszkodott, hogy egy fiatal srác nem adta át neki a helyét, erre a srác felhúzta a nadrágszárat és villantott egy bokától combtőig érő gipszet. Ennél jobban semmi nem bizonyítja, hogy az öregek is megtanulhatnák tisztelni a fiatalokat, mert senki nem tudhatja, hogy a másikkal mi a helyzet.

A világ hülyesége, hogy csak a fiataloknak kell tisztelni az idősöket, feltétel nélkül. Nem. A tisztelet kölcsönös és egyenrangú.

2021. nov. 5. 15:57
 7/33 anonim ***** válasza:
83%

Mondjuk ha a sok nyuggernek nem valami konkrét fétise lenne, hogy az egész napos otthon tengődés mellett neki feltétlenül csak a reggeli csúcsban szabad boltba járni, akkor nem lenne ilyen gond.

Megvárnák szépen amíg az emberek beérnek 8ra dolgozni, meg az iskolába. Utána meg kedvükre választhatnának minden buszon 10-15 szabad ülés közül. Csak ugye az átlag nyuggernek kötelező reggel 7kor tolni a banyatankot utána még malmozni estig otthon

2021. nov. 5. 16:01
 8/33 anonim válasza:
84%
Engem terhesen is többen löktek arrébb, hogy nekik legyen ülőhelyük. Így taktika nincs türelem van🤷🏻‍♀️
2021. nov. 5. 16:01
 9/33 anonim ***** válasza:
100%

6. 15:57

„#1 Jaj nem kell itt a nyugdíjas mártírkódás. Én időseket soha nem löktem arrébb, illetve a helyemet is átadtam, HA KÉRTÉK NORMÁLISAN, hiszen amilyen az adjonisten…”

Ha van is benne él, de nem mártírkódásnak szántam. Szerencsére még nem okoz gondot a járás, állás. Bringázom, túrázom.

Csak tudod amikor békésen áll mellettem egy külsőre nyolcvan körüli bácsi, egyik kezében egy táska, a másik törött. A gipsz elég jól látható. És ott pihengetnek tizenévesek, görbült háttal, messengert nyomogatva, videót nézve, vagy valami játékba merülten.

Nem mindenki ilyen, jól tudom én. Meg azt is, hogy a mi korosztályunk is volt fiatal, de sokan elfeledik.

„A világ hülyesége, hogy csak a fiataloknak kell tisztelni az idősöket, feltétel nélkül. Nem. A tisztelet kölcsönös és egyenrangú.”

Ezzel is teljes mértékben egyetértek.

2021. nov. 5. 16:04
 10/33 anonim ***** válasza:
79%

”Mondjuk ha a sok nyuggernek nem valami konkrét fétise lenne…”

Te, az nem lehet, hogy nekik mindenhez kétszer annyi idő kell, mint egy tininek? Szerintem nem direkt bosszantásból mennek reggel.

2021. nov. 5. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!