Heti 4 nap ingázás ami oda úttal 1:20 perc vissza 1:20 és inter city folyamatosan mennyire bírható? Nincs korán kelés a történetben, van hogy 12:00 kor kezdődik az adott órám van hogy délután 4 stb. Mellesleg 80 km, ti bevállalnátok?
Próbáld ki. Én IC-vel félórát utaztam annó (személyvonattal 42 perc), de mindkét helyen plusz 20 perc volt a tömegközlekedés, amire még rájött a várakozási idő, ami főleg a lakóhelyemen és főleg esténként, hazafele volt jelentős, mert az odautat még ki lehet kalkulálni, de hazafelé nem biztos, hogy pont eléred a vonatot vagy a buszra kell 20 percet várni. Így nekem órakezdés előtt 2 órával hamarabb el kellett indulni otthonról, hiába volt közel az egyetemváros, ahová jártam, nem az állomás mellett laktam és az egyetem is messze van az állomástól. Azonban én pont a közelség miatt nem kaptam koleszt és így meg kellett szokni.
Én szeretek vonatozni, a vonaton is lehet hasznosan tölteni az időt, pl. tanulással/ismétléssel vagy akár házi írással is. Útközben pedig lehet hallgatni podcastet vagy hangoskönyvet, amikre ha nem ingáznál, lehet, hogy amúgy nem szánnál időt.
“ Persze, ajtótól ajtóig, ha a kérdező a Sátoraljaújhelyi állomás mellett lakik és a miskolci egyetemet áttolják a Tiszai mellé :D”
Nekem Tatabányáról Bp Népliget közepe volt 1:10-1:15 ajtótól ajtóig. IC-vel. Az is van vagy 70 km.
Ugyan dolgozni jártam, de a BME, vagy a Ludovika is összejött volna ennyi idő alatt.
Nem irreális egyáltalán…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!