MÁV vonatjegyeknél mekkora baj, ha lemaradtak a második kerezstnevek?
Mielőtt valaki elkezdene szétszedni, hogy hát ez milyen kérdés, persze hogy helyesen kell megadni stb…
Tudom, de nem ez érdekel most.
Mondhatja az ellenőr, hogy boccs, ez nem a te nevedre szól, mert a személyiden van itt még egy név? Emiatt van joga leszállítattni?
(Tekintettel ara, hogy hibás, ugyanakkor a név nincs elírva, csak megrövidítve egy résszel, melyet nem használ)
"A személyit el sem kérheti, mert nem hatóság!"
Urban legend #192
Elkérheti (ahogyan bárki más is elkérheti tőled, pl én is) de nem vagy köteles ÁTADNI vagy Felmutatni.
Viszont ez a jegy igénybevételi feltétele, hogy személyi okmány felmutatásával érvényes. Ha nem mutatod fel, nincs érvényes menetjegyed. Ennyike.
Postán is lehet emberkedni, h nem mutatod meg a személyidet, mert a postás kisasszony sem hatósági személy, de ő meg pofán röhög, és nem adja ki a leveledet. Mert nem igazoltad, h ki vagy.
Lassan meg kellene érteni a kettő közötti különbséget :D
"ÁTADNI vagy Felmutatni"
felmutatni köteles!
"kitakarhatja"
nem :D
húúúbzzzz mennyire el vagytok ti maradva... :D
nem wass albertet kéne tanítni az iskolákban hanem alapvető jogi, gazdasági és közlekedési (kresz) ismereteket. Miért is nem tanítják? ja igen.... birka szavazót kell kreálni mindenkiből.
"felmutatni köteles!"
Folytatódott ám a mondat ha megnézed... Nem köteles felmutatni, csak ha nem mutatja fel, érvénytelen a jegye :)
Vasúton dolgozom, talán hallottam már 1x-2x arról, mit hogy kell ;-)
juhúúúú végre van egy tanult kaller a csoportban!
hajrá, válaszold meg a többi kérdés is csoró!
Oké, akkor nézzünk egy valós szituációt, ami véletlenül is megtörténhet.
Előveszem a személyimet. Felmutatom, de közben véletlenül kitakarom a nevemet. Ezek után mit tud vajon tenni? Elkéri. Na ja, csak ahhoz nincs joga. Tehát alternatív opcióként kénytelen elhinni, hogy így hívnak, hiszen személyit felmutattam, dátumok, minden egyezik rajta, akkor miért pont a kitakart név ne egyezne.
Az a szerencsétek, hogy szerencsétlen alul vannak fizetve és a gyökér főnökeik, vezénylőik - 16-os például - a végletekig kizsigerelik őket.
Ezért nem fognak senkinek a személyiével foglalkozni.
Gondolj bele: teszem azt békéscsabai a kolléga és mondjuk Szolnok előtt talál egy idióta utast akinek nincsenek rendben a papírjai.
Hát nem inkább továbbengedi? Sosem fog hazaértni miközben már így is a második kanyart teljesíti és 14 órája van szolgálatban. Ha meg nekiáll intézkedni abból még fél-egy óra eseményjelentő írás lesz és utána még meghúzkodják a főnökei, hogy miért késletette meg 40-50 perccel az x vonatot.
Sokkal egyszerűbb ha hagyja utazni a jobbágyot.
"Ezek után mit tud vajon tenni? Elkéri. "
Segítek: megkéri, hogy legyen kedves úgy tartani, hogy az adatokat ellenőrizni tudja :) Ti csak az átadásban tudtok gondolkodni, de azért ennél szélesebb a spektrum. :)
"hogy szerencsétlen alul vannak fizetve és a gyökér főnökeik, vezénylőik - 16-os például - a végletekig kizsigerelik őket."
Egy az, hogy azért messze nincsenek alul fizetve. Az alapbér nem sok, de pótlékokkal, jutalékokkal (különösen a jegyeladás utáni 25%-kal) a végén már elég szép összeg kijön, amellett, hogy érettségi kell hozzá.
Másik az, hogy vezénylő még süldő gyakornok koromban voltam 10+ éve 1 hónapot, mert nem voltak hosszútávú terveim a vezénylet környékén, de azért tippelhetsz még, hátha eltalálod :D (Segítek: vezénylőtiszt sem vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!